Затлъстяването причинява и лечението

Има много причини за затлъстяване. Затлъстяването е сложно и хронично заболяване, не е просто резултат от преяждане. Затлъстяването е медицинско състояние, което възниква, когато човек носи излишно тегло или телесни мазнини, което може да повлияе на здравето му. Обикновено лекарят предполага, че човек има затлъстяване, ако има висок индекс на телесна маса. Индексът на телесната маса е инструмент, който лекарите използват, за да преценят дали човек е с подходящо тегло за своята възраст, пол и ръст. Измерването съчетава височина и тегло. Индекс на телесна маса между 25 и 29,9 показва, че човек носи излишно тегло. Индекс на телесна маса от 30 или повече подсказва, че човек може да има затлъстяване.

Последствия от затлъстяване

Затлъстяването е сериозно притеснение, тъй като е свързано с по-лошите резултати от психичното здраве, намаленото качество на живот и водещите причини за смърт в Съединените щати и по света, включително диабет, сърдечни заболявания, инсулт и някои видове рак. Поддържането на здравословно тегло или загуба чрез диета и упражнения е един от начините за предотвратяване или намаляване на затлъстяването. Сега прочетете, за да разберете причините за затлъстяването.

Какви са причините за затлъстяването?

Затлъстяването е сложно. Натрупвате тегло, когато приемате повече калории, отколкото изгаряте. Но други неща могат да бъдат причини за затлъстяване, те включват:

  • Какво и как ядете.

Яденето на нездравословни храни и преяждането са лесни в нашата култура днес. Много неща влияят на хранителното поведение, включително емоции, навици и достъп до храна. Днешните магазини са пълни с преработени храни, на които е трудно да се устои. Тези продукти насърчават преяждането и водят до затлъстяване.

  • Колко сте активни.

Съвременните удобства – като асансьори, автомобили и дистанционното управление за телевизора – изрязват дейности от нашия живот. Колкото по-малко човек се движи наоколо, толкова по-малко калории изгаря. Също така, физическата активност влияе върху това как работят хормоните на човек, а хормоните оказват влияние върху това как тялото обработва храната. Няколко проучвания показват, че физическата активност може да помогне за поддържане на нивата на инсулин стабилни и че нестабилните нива на инсулин могат да доведат до наддаване на тегло.

  • Вашата генетика.

Затлъстяването има силен генетичен компонент. Децата на затлъстелите родители са много по-склонни да затлъстяват, отколкото децата на постни родители. Това не означава, че затлъстяването е напълно предопределено. Това, което ядете, може да има голям ефект върху това кои гени се експресират и кои не. Неиндустриализираните общества бързо затлъстяват, когато започнат да се хранят с типична западна диета. Техните гени не се променят, но околната среда и сигналите, които изпращат до гените си, го направиха. Казано по-просто, генетичните компоненти действително влияят на чувствителността ви към наддаване на тегло. Проучвания върху идентични близнаци показват това много добре.

  • Лекарства или здравословни проблеми.

Някои състояния и лекарства също могат да причинят наддаване на тегло. Примерите включват наличието на синдром на Кушинг или хипотиреоидизъм и прием на някои антидепресанти или кортикостероиди.

Как да избегнем причините за затлъстяването

Подобряването на хранителните навици и увеличаването на физическата активност играят жизненоважна роля за избягване на причините за затлъстяването. Препоръките за възрастни включват:

  • Водете дневник на храната какво сте яли, къде сте яли и как сте се чувствали преди и след като сте яли.
  • Яжте 5 до 9 порции плодове и зеленчуци всеки ден. Сервирането на зеленчуци е 1 чаша сурови зеленчуци или 1/2 чаша варени зеленчуци или зеленчуков сок. Сервирането на плодове е 1 брой малки до средно пресни плодове, 1/2 чаша консервирани или пресни плодове или плодов сок или 1/4 чаша сушени плодове.
  • Изберете пълнозърнести храни, като кафяв ориз и пълнозърнест хляб. Не яжте силно преработени храни, приготвени с рафинирана бяла захар, брашно, високофруктозен царевичен сироп и наситени мазнини.
  • Целете средно от 60 до 90 минути или повече от умерена до интензивна физическа активност 3 до 4 дни всяка седмица. Примери за упражнения с умерена интензивност са ходене на 15-минутна миля или плевене и окопаване на градина. Бягане или игра на сингъл тенис са примери за по-интензивни занимания.
  • Потърсете начини да постигнете дори 10 или 15 минути от някакъв вид дейност през деня. Разходката около блока или нагоре и надолу няколко стълба е добро начало.

Лечение на затлъстяване

PhenQ е едно от най-добрите лечения за затлъстяване. Това е естествена хранителна добавка за изгаряне на мазнини, насочена към мъже и жени с ненужно тегло, съхранявани мазнини и неконтролируем апетит. PhenQ е ефективен, защото комбинира силата на различни добавки за отслабване в едно хапче. Това хапче ви помага да изгаряте съхраняваните мазнини, потиска апетита ви, блокира производството на мазнини и подобрява вашите енергийни нива. PhenQ се произвежда от Wolfson Berg Limited, доверен лидер в производството на добавки. Изработен от висококачествени натурални съставки и формула, подкрепена от науката, PhenQ е по-силен и превъзхожда други хапчета за отслабване на пазара. Посетете официалния уебсайт на PhenQ, за да научите повече за тази мощна хранителна добавка.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>