Ефикасността на традиционната китайска медицина за екзема

Традиционната китайска медицина е често срещана терапия за екзема. Тук ще се опитаме да проучим ефикасността на традиционната китайска медицина за лечение на екзема. Традиционната китайска медицина расте по популярност по целия свят, тъй като хората търсят естествени терапии за лечение на екзема и намаляват зависимостта им от стероиди. Голямо проучване в Тайван за хората, които приемат китайска медицина за екзема, показва общо намаляване на употребата на стероиди.

Какво е традиционната китайска медицина?

Традиционната китайска медицина има дълга история на употреба в Китай, Корея, Япония и други страни, където е част от традиционната медицина и е застрахована. Практиката на китайската медицина не се фокусира само върху болестта или отделните органи. Напротив, той разглежда установяването и поддържането на баланса между ин-ян (две противоположни, но допълващи се сили), хомеостазата на органни системи в тялото и взаимодействието с околната среда. Лечението насърчава самолечението. Лечението може да бъде сходно, ако пациентите имат подобни симптоми, но обикновено се адаптират за всеки пациент. Например, „класическата” китайска билкова формулировка е смес от много билки, но може да бъде модифицирана за отделните пациенти в зависимост от първоначалната комбинация от симптоми и напредъка във времето. Можем ли да използваме традиционна китайска медицина за лечение на екзема? Прочетете, за да намерите отговора.

Традиционна китайска медицина за екзема

Хората с екзема могат да се възползват от традиционната китайска медицина, съобщават японски учени. Те са изследвали 274 мъже и жени, които са страдали от екзема средно 12 години. Почти една трета са имали тежки или много тежки симптоми, с петна от хронично сърбеж, суха, възпалена кожа над поне 10% от тялото им. В проучването са подбрани и приложени лекарствени средства от китайски билкови лекарства в съответствие със симптомите на страдащия. След 3-4 месеца лечение 87% от пациентите са били без симптоми. Допълнителни 12% се подобриха значително. Тъй като констатациите са много обещаващи, не бихме се колебали да препоръчаме използването на традиционна китайска медицина за лечение на екзема.

Традиционна китайска медицина за екзема: методите

Не е известно лечение за екзема, толкова много хора търсят традиционна китайска медицина за екзема. Те също така искат да избегнат страничните ефекти или са открили малко облекчение от по-често срещаните западни терапии. Изследванията показват, че традиционната китайска медицина може безопасно и ефективно да лекува симптомите на екземата и да подобри качеството на живот на пациента. Някои методи на традиционната китайска медицина включват:

  • Акупунктура.
  • Китайски билки.
  • хипноза.
  • Диета.
  • Пробиотици.

Традиционна китайска медицина за екзема: други успехи

В едно проучване, няколко участника пиеха китайски билков чай, вземали билкови вани, прилагали билкови кремове към засегнатите райони и завършвали многократни акупунктурни сесии. Тази комбинация от терапии значително намалява симптомите за повечето участници, които започват проучването с тежка екзема и я прекратяват с много леки симптоми. В друго проучване бил приложен 37 билки с екзема. Тези, които са взели отварата, са открили по-голямо облекчение от симптомите, отколкото тези, които са получили плацебо. Повечето изследователи са признали ефикасността на традиционната китайска медицина за лечение на екзема. Ако страдате от екзема и симптомите ви не успяват да отговорят на конвенционалните лечения, помислете за преминаване към традиционната китайска медицина. Екземата може да причини значителни страдания сред пациентите, но с традиционната китайска медицина нейните симптоми могат да бъдат контролирани и облекчени. За друг вдъхновяващ ресурс за естествено лечение на екзема, кликнете върху банера по-долу.

Revitol Eczema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>