Ефектът на хитозана при затлъстяване

Хитозанът има способност да свързва мазнините в храносмилателния тракт. Това кара много диетолози да предложат хитозан за разтвор при затлъстяване. Хитозанът е храносмилателни диетични фибри. Когато се консумира, мрежата му от големи молекули се свързва с токсини, мазнини и холестерол в червата. Те се извеждат от червата и се отстраняват със изпражненията. С други думи, хитозанът може да намали абсорбцията на мазнини и токсини в червата ви, като се свързва с тях, механизъм, потвърден в изследвания върху плъхове. Способността за свързване на излишните мазнини е в основата на ползите от хитозан за затлъстяване.

За проблема със затлъстяването

Затлъстяването или прекомерното телесно тегло увеличават шансовете за сърдечен удар, инсулт, диабет, подагра, камъни в жлъчката и рак. Ако имате огромно наднормено тегло, можете да се почувствате уморени, да изпитате проблеми с дишането, да развиете дразнене на кожата и често да изпитвате болки в долната част на гърба и ставите, които могат сериозно да повлияят на вашата мобилност. Ако обмисляте да вземете хитозан за решение при затлъстяване, това е добра идея. Хитозанът е чудесен източник на фибри, който помага на човек да отслабне поради голямата си концентрация на неразтворими фибри. Неразтворимите фибри ще се комбинират с вода, за да се разширят в стомаха и да накарат човек да се почувства пълноценен за дълго време.

Изследването на хитозан за затлъстяване

Хитозанът се получава от хитин, полизахарид, открит в екзоскелета или защитна обвивка на миди. Деацетилирането на хитин води до катионен биополимер, който свързва отрицателно заредените молекули като мастни киселини и жлъчни киселини и има свойството да не може да бъде усвоим. Следователно ролята на хитозана при затлъстяване е да намали абсорбцията на мазнини от стомашно-чревния тракт. В проучване, анализиращо ефектите на хитозан при хора доброволци, екскрецията на фекални мазнини е значително повишена при тези, приемащи хитозан. Изглежда, че хитозанът инхибира чревната абсорбция.

Най-добрият начин да използвате хитозан при затлъстяване

Хитозан наистина може да осигури подкрепа за нашето благополучие. Много хора са доказали, че тази добавка им помага да свалят някои килограми. Трябва обаче да запомните, че отслабването не може да се случи, когато пукате хапчета и просто седите на дивана. Освен че приемате Хитозан, целият начин на живот трябва да се промени и. Ако консумираме нежелана храна и пием соди, ще загубим минерали и витамини и ще страдаме от недостига на хранителни вещества. Хитозанът може да помогне много, но ние също трябва да се грижим за себе си със здравословен начин на живот.

Други ползи за здравето, предлагани от хитозан

Трябва да знаете, че ползите от хитозан не се ограничават до борба със затлъстяването или загуба на тегло. Тази добавка има много други ползи за здравето, които включват:

  • Понижаване нивата на холестерола.
  • Понижаване на високото кръвно налягане.
  • Подобряване на чернодробната функция.
  • Помощ за пациенти с бъбречна недостатъчност.
  • Лечение на болестта на Крон.
  • Ускоряване зарастването на рани.
  • Намаляване на рисковете от инфекция.

Хитозан е широко достъпен на пазара на достъпни цени. Ако искате да знаете най-добрата добавка на хитозан, която може да повиши здравословното ви състояние до по-добри нива, можете да щракнете върху банера по-долу.

Chitosan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>