Ефективно лечение на киста на яйчниците у дома

Лечението с кисти на яйчниците у дома трябва да има добър протокол, за да се избегне връщането на кисти на яйчниците, симптомите на кисти на яйчниците и разкъсана киста. Вашето тяло е предназначено да се справи с кисти на яйчниците, ако работи на оптимално ниво на здраве. Въпреки това, ако преживявате хормонален дисбаланс, това може да предотврати свиването на кистата на яйчниците, да ги разрасне, а след това да се разкъса с много болка и усложнения. Овариалните кисти като този могат да идват и да отиват, да стават все по-малки и по-малки, но са много отзивчиви към естественото лечение на кистата на яйчниците у дома.

Медицински варианти за лечение на киста на яйчниците

Най-голямото медицинско лечение за функционални кисти на яйчниците е да предписват хапчета за контрол на раждаемостта. Това предотвратява овулацията; поради това образуването на функционални кисти на яйчниците не може да се случи. Използването на противозачатъчното хапче обаче представлява проблем; един, предотвратява бременността и две, може да причини дългосрочен хормонален дисбаланс, а три, не решава корена на проблема. Ако кистата на яйчниците стане прекалено голяма, се счита, че е с по-висок риск от разкъсване, е сложна киста, е усукана или е свързана с други части на вътрешното тяло, лекарят може да избере да я отстрани хирургично. Вашият лекар ще ви помогне да определите най-добрите си варианти.

Най-добрите варианти на овариална киста лечение у дома

Кисти на яйчниците могат да изчезнат естествено сами по себе си. Въпреки това, ако те причиняват дискомфорт, тук са естествените начини, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите и свиване на техния размер:

 • Цвекло.

Цвеклото е богато на бетацианин, съединение, което повишава способността на черния дроб да избави токсините от тялото ви. Освен това, алкалните свойства на този зеленчук балансират киселинността в тялото ви, като намаляват тежестта на симптомите на кисти на яйчниците. Смесва се една чаша прясна сок от червено цвекло с една супена лъжица, всеки от които е от алое вера гел и черна стържеща меласа. Пийте това ежедневно на празен стомах.

 • Ябълков оцет.

Проучванията доказват, че оцет от ябълков сайдер може да помогне да се скъсат и разпръснат кисти на яйчниците, причинени от недостиг на калий. Смесете една супена лъжица оцет от ябълков сайдер и меласа от черна лента в чаша топла вода. Тази напитка спомага и за намаляване на прекомерното менструално кървене, подуване на корема и спазми по време на периоди. Пийте две чаши дневно за по-добри резултати.

 • Английска сол.

Epsom солена баня е медицински доказано да помогне за намаляване на болката и други симптоми, свързани с кисти на яйчниците. Високото съдържание на магнезиев сулфат в него действа като мускулен релаксант, който помага за облекчаване на болката. Добавете една чаша сол Epsom към вашата вана и накиснете долната част на тялото в нея за 20-30 минути.

 • Ленено семе.

Лен семена балансира съотношението на естроген към прогестерон във вашето тяло, като по този начин помага за намаляване на кисти. Освен това, лененото семе е богато на фибри и по този начин помага на организма да елиминира вредните токсини и отпадъчни продукти, отделяни от черния дроб. Пийте една чаша топла вода, смесена с една супена лъжица смляно ленено семе в чаша на празен стомах дневно.

 • Джинджър.

Тази противовъзпалителна билка облекчава болката, увеличава топлината в тялото и предизвиква здравословен поток по време на менструацията. Смесете заедно няколко парчета джинджифил, два дръжки целина, половин чаша ябълков сок и няколко парчета ананас в сокоизстисквачка. Пийте това веднъж дневно, докато кистите изчезнат.

Защо трябва да избирате естествено лечение с кисти на яйчниците у дома

Трябва да знаете, че лекарствата за домашно лечение са много ефективни за управление на функционалните кисти на яйчниците. Когато се занимаваме с кисти на яйчниците, искаме да се доближим до нея на две различни нива – изчистване и профилактика. Естествените средства за дома могат да помогнат да се изчистят излишните естрогени и кисти, докато се работи, за да се предотврати създаването на бъдещи такива. Положителните резултати ще се наблюдават след 3 месеца. Предимствата на лечението с киста на яйчниците у дома са:

 • Намалява излишните естрогени.
 • Насърчава хормоналния баланс.
 • Намалява размера и растежа на кистата.
 • Най-малко инвазивни.
 • Много ефективен.
 • Няма странични ефекти.

Можете да получите по-пълна информация за лечение на киста на яйчниците у дома, като посетите здравен блог, направен от бивш страдащ от кисти на яйчниците, който се е възстановил чрез естествени вътрешни лекарства. Кликнете върху банера по-долу, за да посетите блога.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>