Ефективно естествено лечение на алопеция

Алопецията е състояние на косата, при което започва да изпада купчината коса. За щастие, има ефективно естествено лечение на алопеция. Състоянието на алопеция води до кръгли коси без петна. В някои случаи косата може да започне да изтънява или да се скъсва без забележимо плешивост. Този вид загуба на коса се нарича и автоимунна алопеция, тъй като е автоимунно заболяване, при което имунната система погрешно атакува космените фоликули. Има доказателства, че естественото лечение на алопеция може да е от полза за хората с това състояние.

Причините за алопеция

Причината за алопеция все още не е напълно разбрана, но би могла да бъде една от следните причини:

  • Лекарства за диабет, холестерол, кръвно налягане, сърдечни заболявания, контрол на раждаемостта, стероиди, лекарства за акне и хормонална заместителна терапия могат да доведат до алопеция.
  • Спадът на нивата на естроген след раждане може да причини загуба на коса.
  • Обвързването на косата в тесни конски опашки или царевични дръжки, прекалено нагряване на стайлинг или грубо изтъркане може да доведе до падане в бучки.
  • Химиотерапията и лъчетерапията за рак могат да предизвикат 90% от косата да падне.
  • Хипотиреоидизмът и свързаните с него лекарства също могат да доведат до алопеция.
  • Инфекции като tinea capitis, дисектиращ целулит, вторичен сифилис, фоликулит и демодекс фоликулорум могат да увредят космените фоликули и да причинят падането на косата.

Типове алопеция

Има много видове алопеция, но най-често срещаният тип е алопеция ареата, която е причинена от автоимунно състояние, което прави имунната система атака на космените фоликули, като ги уврежда и прави косата да падне като резултат. Това може да доведе до появата на една плешива част или няколко плешиви петна по главата.

Най-доброто естествено лечение за алопеция

Естественото лечение на алопецията включва следното.

  • Сок от лук.

Прилагането на сок от лук към части от главата или тялото, засегнати от алопеция, може да подпомогне растежа на косата, според малко проучване от 2002 г. В експеримент, включващ 38 души с алопеция, онези, които са използвали лечение на основата на лук два пъти дневно в продължение на два месеца, са претърпели значително по-голям растеж на косата в сравнение с тези, които са били назначени за лечение на основата на водопроводната вода за същия период от време.

  • Ароматерапия.

В едно малко проучване, публикувано през 1998 г., терапията с ароматерапия, включваща смес от етерични масла от мащерка, розмарин, лавандула и кедър, помага за лечението на алопеция при някои хора. За изследването, 43 души с алопеция масажираха комбинацията от тези етерични масла и маслото от жожоба и гроздови семки в скалпа си всеки ден в продължение на седем месеца. Междувременно, втора група от 41 души с алопеция масажираха само маслото от жожоба и гроздови семки в скалпа си всеки ден за същия период от време. В края на проучването 19 членове на групата за ароматерапия показаха подобрение в състоянието си, докато само шест от членовете на втората група показаха подобрение.

  • Диета, богата на витамин С.

Един от най-здравословните начини за намаляване на ефекта на алопеция е да се яде колкото е възможно повече витамин С, който се намира в цитрусовите плодове и зелените листни зеленчуци.

  • Високо силиконови зеленчуци.

Зеленчуци като картофи, чушки и краставици обикновено се използват за намаляване на загубата на коса, главно поради високото съдържание на силиций, открито в кожите им. Силиконът е известен с това, че укрепва косата и ноктите, което прави тялото по-малко податливо на алопеция и свързани с нея състояния, които причиняват загуба на коса. Масажирайте плешивите петна с външната кожа на тези зеленчуци няколко пъти на ден за най-добри резултати.

Опитайте HarVokse

Въпросът за загуба на косата е битка, която много жени и особено мъжете ще имат редовно. Ще има проблеми с това за много от нас, които се придържат към концепцията, че без косата им, те няма да изглеждат правилно и да бъдат привлекателни за противоположния пол. За щастие, има HarVokse – продукт за растежа на косата, за да се реши този проблем както за мъжете, така и за жените. HarVokse се предлага в две форми, които се подкрепят взаимно: спрей HarVokse и добавка Harvokse. HarVokse е естествен продукт, който не съдържа изкуствени съставки или добавки. Основното, което помага на HarVokse да работи много добре, е основната съставка, която е тази на морските полизахариди. Той помага за насърчаване на възраждането на космените фоликули. HarVokse спрей работи чрез почистване на областта на скалпа от мъртвите клетки и също подхранва корените на косата, като по този начин прави корените на косата по-силни и по-здрави, без да им позволява да се счупят или падат. Харвоксе добавката за възстановяване на косата замръзва падането на косата на процеса и насърчава дебел и лъскав коса. Излекува такова обичайно заболяване на косопад като алопеция. Ако мислите за естествено лечение на алопеция, не забравяйте да разгледате HarVokse. Отидете на официалния сайт на HarVokse, за да получите допълнителна информация.

Har Vokse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>