Ефективни естествени средства за инфекции с дрожди

Гнойна инфекция е често срещано, но разочароващо заболяване, което може да ви накара да се почувствате неудобно. Но не се страхувайте, защото има естествени средства за инфекции с дрожди. Три от четири жени ще преживеят най-малко една инфекция на гърдата през живота си. Ако сте имали такъв, знаете признаците: тежък вагинален сърбеж и дразнене, придружени от дебел бял разряд. Понякога може да почувствате усещане за парене по време на уриниране или секс. Инфекциите с дрожди със сигурност не са приятни, но в повечето случаи са лесни за лечение.

Инфекции с мая

Казва се, че инфекциите с дрожди, причинени от гъбичките, наречени кандида, засягат повече от три от четири жени. Много жени страдат от това неприятно разстройство, но мъжете също могат да бъдат засегнати от това, тъй като инфекцията може да бъде предадена като болест, предавана по полов път. Най-известните лекарства за инфекция с дрожди са противогъбични кремове и свещички, които лесно се намират в повечето аптеки. Но понякога дори те не успяват да работят. Тогава трябва да обмислите използването на естествени средства за инфекции с дрожди!

Причината за инфекция на дрождите

Влагалището винаги съдържа малки количества дрожди. Когато сте здрави, тази мая (технически позната като кандида) съществува в хармония с вашата имунна система и другите ви нормални вагинални микроорганизми. Но когато нещо нарушава този баланс, дрождите могат да растат бързо, като стават достатъчно гъсти, за да причинят инфекция. Антибиотиците са един от най-често срещаните виновници за причиняване на инфекции с дрожди, защото те разрушават вагиналните бактерии и по този начин нарушават баланса на силите между вагиналните микроорганизми. Този баланс се влияе и от хормоналните нива, така че жените са по-склонни към инфекции с дрожди, ако използват хормонални контрацептиви, по време на бременност или непосредствено преди менструацията. Инфекциите с мая са също по-чести при жени с нарушена имунна система поради заболявания като диабет, СПИН или рак.

Три естествени средства за инфекции с дрожди

За щастие, в много случаи дрождевите инфекции могат лесно и успешно да се лекуват у дома с прости съставки от кухненски шкаф. И тук са три ефективни естествени средства за инфекции на дрожди:

  • Чесън.

Чесънът е известен противогъбичен и антибиотик. Яденето на чесън влияе върху нивата на дрождите във влагалището. Като алтернатива на яденето на чесън, някои жени са опитали да използват вътрешно чесън. Те изпитват облекчение от дрождената инфекция, като поставят карамфил с чесън, с резба, във вагината през нощта. Може да се използва и вагинален крем, съдържащ чесън, за който е установено, че са ефективни при лечението на дрождена инфекция.

  • Кокосово масло.

Кокосовото масло притежава противогъбични свойства и е доказано, че се бори с дрождите кандида албиканс. Суровото органично кокосово масло може да се прилага вътрешно или външно за облекчаване на симптомите. Затопленото кокосово масло може да се използва и като носещо масло за по-мощни антифунгални етерични масла, включително масло от чаено дърво или масло от риган. Кокосовото масло може да се закупи онлайн. Някои продукти могат да бъдат специално пригодени за готвене, а не за употреба върху кожата, затова сравнете продуктите и марките, за да изберете подходящ продукт.

  • Масло от чаено дърво.

Маслото от чаено дърво отдавна е ценено заради своите противогъбични свойства. Преглед на изследванията върху това етерично масло потвърди способността му да убива редица дрожди и гъби. В по-голямата част от изследваните проучвания, маслото от чаено дърво е тествано върху кандида албиканс, един от най-честите дрожди при вагинални инфекции. Доказано е, че вагиналните супозитории, съдържащи масло от чаено дърво, лекуват вагинални гъбични инфекции. Някои жени съобщават за облекчение от добавянето на разредено масло от чаено дърво към тампон и поставянето му във влагалището през нощта. Чаеното дърво е етерично масло и като такова трябва да се смеси с масло от носител. Хората могат да използват 3-5 капки масло от чаено дърво в 1 унция затоплено кокосово масло, за да накисне тампон. Важно е да се сменя редовно тампонът.

Заключителни думи

Това са три естествени средства за инфекции с дрожди, които трябва да се опитат да докажат ефикасността! Не забравяйте, че когато прилагате лекарства, трябва да ядете здравословна, ниско захарна диета. Също така трябва да увеличите приема на пробиотици, като ядете култивирани храни, защото те съдържат добри бактерии, които поддържат вагината и стомашно-чревния тракт здрави. Примерите за добри култури са обикновени органични кисело мляко и мисо. Други хранителни съображения включват избягване на всички прости захари, млечни продукти (с изключение на култивираните), алкохол, сирена, сушени плодове, пъпеши, фъстъци и всички предполагаеми хранителни алергени, тъй като всички те ще изострят дрождите. Много жени са се лекували успешно с естествените средства. Ключът за предотвратяване и лечение на инфекции с дрожди е да се ядат здравословни, ниско захарни диети и да се ядат култивирани храни. За повече информация относно естествените средства за инфекции с дрожди, кликнете върху линка по-долу.

Candida Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>