Естествено средство за домашна употреба при екзема

Хората могат да открият, че екземата е предизвикателна за лечение. Но има много възможности за домашно средство за екзема, което може да намали сърбежа, напуканата кожа и инфекциите. Когато ударите на екзема, червените, люспести петна навлизат в кожата – и те сърбят като луди. Това хронично възпалително състояние не може да бъде излекувано и има тенденция периодично да избухва и след това да изчезне. Въпреки това, със супер просто домашно лекарство за екзема, можете да облекчите симптомите си – не е необходимо посещение на лекар.

Какво е екзема?

Екзема е състояние на кожата, което засяга около 30% от хората в САЩ, повечето от които са деца и юноши. Човек с екзема обикновено има петна от суха, сърбяща кожа, която може да се спука, да кърви или да се зарази. Досега медицинската общност все още не е определила окончателната причина за екзема. За някои може да възникне поради хранителен дефицит, а за други може да възникне първо поради алерген или друг дразнител. Ето широко разпространените причини за екзема:

 • Суха кожа и чувствителна кожа, която се пука.
 • Дисфункция на имунната система.
 • Условия на околната среда.
 • Генна промяна, която засяга кожата.
 • Алергии към храни, козметични продукти, перилни препарати или други химически алергии.
 • Хроничен стрес.
 • Температурни промени.

Тази статия разглежда дома средства за защита от екзема, както и някои съвети за превенция на екзема.

Най-препоръчителното средство за домашна употреба при екзема

Ние не сме дерматолози, но имаме някои преживявания с екзема и сме намерили ефективно средство за домашна употреба за екзема, което искаме да споделим тук.

 • Колоидна овесена каша.

Колоидната овесена каша се произвежда от фино смлян овес. Помага за успокояване и омекотяване на възпалената кожа. Колоидната овесена каша често се предлага в прахообразна форма. Добавете праха в хладка вана и накиснете за 10 до 15 минути, за да смекчите грубата кожа и облекчите сърбежа. След ваната, погладете кожата си суха и нанесете дебел слой хипоалергичен овлажнител, който има високо съдържание на масло.

 • Кокосово масло.

Кокосовото масло се извлича от кокосово месо. Може да се използва като естествен овлажнител. Антибактериалните способности на кокосовото масло могат да намалят бактериите стафилокок на кожата, което помага да се предотврати инфекцията. Това е важно за хората с екзема, тъй като петна от възпалена кожа могат да се напукат и да излязат, което позволява на бактериите да навлязат. Когато го прилагате върху кожата си, изберете девствено или студено пресовано кокосово масло, което се обработва без химикали.

 • Слънчогледово олио.

Слънчогледовото масло се извлича от слънчогледово семе. Изследванията показват, че той предпазва външния слой на кожата, което спомага за запазване на влагата и изхвърлянето на бактерии. Слънчогледовото масло също хидратира кожата и може да облекчи сърбежа и възпалението. Слънчогледовото масло може да се нанася, неразредено, директно върху кожата, за предпочитане след къпане, докато кожата все още е влажна.

 • Студени, мокри компреси.

Прилагането на хладен, мокър компрес намалява сърбежа при някои хора с екзема. За малки деца, омекотяването на плътните нощни дрехи може да осигури овърнайт освобождаване от сърбеж; Въпреки това, ако екземата се е развила до изтичащи мехури, мокър компрес може да увеличи риска от инфекция и не трябва да се използва.

 • Отнасяйте се към ума и тялото.

Някои кожни заболявания, включително екзема, имат психологически компонент. Това е динамика, която се нарича психодерматология. Изследователите са открили, че хипнозата, медитацията на внимателността, прогресивната мускулна връзка, фокусираното дишане, когнитивната поведенческа терапия и терапията за разговори могат да осигурят не само облекчение по време на пристъп, но и да ускорят лечението и да предотвратят бъдещи изригвания.

Опитайте Revitol Eczema Cream

Ако това, което всъщност искате, е едно мощно решение за екзема, тогава трябва да дадете на Revitol Eczema Cream да опитате! Revitol Eczema Cream е формула за грижа за кожата, която е ефективна в борбата със сърбеж и бъдещи пробиви. Този продукт предотвратява дразненето на кожата и предпазва от зачервяване. Тази формула за грижа за кожата помага в борбата с признаците на екзема. Възстановява нормалното състояние на кожата и работи добре, като използва следните естествени съставки:

 • Колоидна овесена каша; Помага при хидратация и овлажняване на кожата. Предотвратява възпалението на кожата и по този начин ви успокоява. Тази съставка елиминира сърбежа и я прави нежна така, че да може да се прилага върху крехка кожа на децата.
 • Овесена каша: Има флавоноиди, които служат като антиоксидант, който предпазва кожата от увреждане от свободните радикали.
 • Феноли и сапонин: които обгръщат мръсотията, лошата миризма и маслото, оставяйки кожата чиста. Тя помага за балансиране на Ph на кожата Ви, подпомагайки контрола на бактерии и инфекции.
 • Ceramides: Помага за хидратация на кожата. Също така създава слой върху кожата, който го предпазва от вредни елементи.

Нежната природа на тези естествени съставки е безопасна за употреба при деца и бебета, което е един аспект, който намираме като успокояващ. Кликнете по-долу за да научите как да използвате Revitol Eczema Cream.

Revitol Eczema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>