Естествени домашни средства за хемороиди

Симптомите на хемороиди включват кървене, подуване и сърбеж. Начало средства за хемороиди са всичко, което трябва да направят тези симптоми да стане нещо от миналото. Хемороидите обикновено са резултат от напрежението по време на червата или от повишеното налягане върху вените на ануса по време на бременност или поради сексуален контакт. Хемороиди могат да бъдат класифицирани като вътрешни хемороиди (присъстващи вътре в ануса или ректума) и външни хемороиди (присъстващи извън ануса) въз основа на местоположението му в ректума. Външните хемороиди са най-често срещаният тип. Те могат да причинят болка, сърбеж, кървене и затруднено заседание. За щастие, има няколко естествени домашни средства за хемороиди.

5 домашни средства за хемороиди

Хемороидни симптоми на болка и сърбеж могат да бъдат лекувани у дома. Ето пет естествени домашни средства за хемороиди:

  • Студен компрес.

Ледените пакети могат да помогнат за облекчаване на някои от симптомите на хемороиди. Състоянието може да предизвика сърбеж около ануса, но студеният компрес може да помогне за неговото облекчаване. Нанесете ледени пакети или студени компреси върху ануса, за да облекчите подуването за 15 минути. За големи, болезнени хемороиди, това може да бъде изключително ефективно лечение. Винаги обвивайте лед в кърпа или хартиена кърпа и никога не нанасяйте нещо замразено директно върху кожата.

  • Бани с топла седалка.

Седенето на няколко инча топла вода три пъти на ден в продължение на 15 до 20 минути може да помогне за намаляване на възпалението на хемороиди. Важно е да се изсуши напълно аналната зона след всяка вана, за да се намали дразненето на кожата около ануса.

  • Диетични промени.

Увеличеният прием на течности и диетичните фибри ще намали потенциала за запек и ще намали налягането върху ректума и ануса по време на движение на червата, като сведе до минимум по-нататъшното подуване, дискомфорт и кървене. Хранителните добавки от фибри също могат да помогнат за натрупването на изпражненията.

  • Мокри кърпички.

Използването на тоалетна хартия след движение на червата може да влоши хемороидите. Можете да предотвратите по-нататъшно дразнене чрез превключване на мокри кърпички. За допълнителен тласък, можете да намерите кърпички с успокояващи, анти-хемороидни съставки като леска вещица или алое вера.

  • Упражнение.

Упражненията помагат за облекчаване на запек и понижаване на налягането върху хемороидалните вени. Сърдечни и леки упражнения като йога, джогинг, плуване, разтягане и колоездене са най-добрите. Индивидите трябва да бъдат насърчавани да имат движение на червата възможно най-скоро след възникването на желанието и да не седят в тоалетната за дълги периоди от време. Веднъж щом това се премине, изпражненията могат да станат запек и може да настъпи напрежение при движение на червата.

Нов пробив в лечението на хемороиди

Петте домашни средства за хемороиди, описани по-горе, са доказано ефективни. Въпреки това, ако искате нов пробив в лечението на хемороиди, тогава трябва да опитате и Venapro. Венапро е хомеопатично лекарство, което включва хапчета и спрей. Така че, това е процес от две стъпки, който ще атакува основната причина за хемороиди. Венапро спрей бързо осигурява облекчение от сърбеж и подуване, докато хапчетата работят отвътре, за да излекуват проблема. С помощта на Venapro, наистина можете да се отървете от хемороиди и неговите симптоми. Venapro съдържа всички естествени съставки като флуорид на липа, арника, krameria mapato, корен от камък и други. Точно като другите домашни средства за хемороиди, Venapro може да се използва лесно и удобно в собствения си дом. За повече подробности кликнете върху банера по-долу.

Venapro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>