Естествени домашни средства за алопеция

Ако страдате от алопеция и търсите начини да се справите с нея, тук ще намерите някои естествени домашни средства за алопеция. Алопеция, на лаински термин означава загуба на коса. Това е състояние на косата, при което имунната ви система атакува космените фоликули, причинявайки загуба на коса в пластирите. Сега има редица възможни причини, които биха могли да доведат до загуба на коса, като хормонозаместителна терапия, стероиди и лекарства против акне. Така че, ако страдате от алопеция, може да помислите за естествени домашни средства за алопеция, представени в тази статия.

Причините за алопеция

Преди да поговорите за естествени домашни средства за алопеция, въпросът „Как да получите алопеция?“ Може да ви притеснява. Е, няма прав отговор за това. Въпреки че все още не е напълно разбран, това може да е някоя от следните причини:

 • Докато хормонът дихидротестостерон може да бъде причина за алопеция при мъжете, няма хормон при жените, който би могъл да носи отговорност за това.
 • Инфекции като tinea capitis, дисектиране на целулит, вторичен сифилис, фоликулит и demodex folliculorum могат да увредят космените фоликули и да причинят косата ви да падне.
 • Медикаментите за диабет, холестерол, кръвно налягане, сърдечни заболявания, контрол на раждаемостта, стероиди, лекарства против акне и хормонозаместителна терапия могат да доведат до алопеция.
 • Падането на нивата на естроген след раждане може да причини загуба на коса.
 • Обвързването на косата в тесни кончета или брадички, нагряването й прекалено силно или четкането им грубо може да доведе до изпадане на бучки.
 • Химиотерапията и лъчетерапията за рак може да доведе до изпадане на 90% от косата ви.
 • Хипотиреоидизмът и свързаните с него лекарства също могат да доведат до алопеция.

Различните видове алопеция

Има три основни типа алопеция: алопеция ареата, алопеция тоталис и алопеция универсалис. Алопеция ареата е най-често срещаният вид алопеция, това е често срещано автоимунно заболяване, което често води до непредсказуем косопад. Той засяга приблизително 6,8 милиона души в Съединените щати. В по-голямата част от случаите косата изпада на малки петна около размера на една четвърт. За повечето хора косопадът не е нищо повече от няколко пластира, въпреки че в някои случаи може да бъде по-екстремен. Понякога това може да доведе до пълна загуба на косми по скалпа (alopecia totalis) или в крайни случаи до цялото тяло (alopecia Universalis). Състоянието може да засегне всеки, независимо от възрастта и пола, въпреки че повечето случаи се появяват преди 30-годишна възраст.

5 естествени домашни средства за алопеция

Ето 5 естествени домашни средства за алопеция, които ще помогнат за засилване на растежа на косата и укрепване на космените фоликули.

 1. Сок от лук: Прилагането на сок от лук върху части от главата или тялото, засегнати от алопеция, може да помогне за насърчаване на растежа на косата. В експеримент, включващ хора с алопеция ареата, тези, които са използвали лечение на основата на лук сок два пъти дневно в продължение на два месеца, изпитват значителен растеж на косата.
 2. Кокосово масло: Хранителни вещества като витамин Е, К и желязо, присъстващи в кокосовото масло, са чудесни за лечение на алопеция, тъй като стимулират растежа и повторния растеж на косата. Просто го масажирайте върху косата и скалпа и го оставете за една нощ.
 3. Скъпа: Плъзнете малко мед на скалпа си, за да лекувате алопеция, за да почистите примесите, които биха могли да запушат космените ви фоликули. Освен това помага за укрепване на косата и засилване на растежа на косата.
 4. Ароматерапия: Ароматерапевтичното лечение, включващо смес от етерични масла от мащерка, розмарин, лавандула и кедър, може да помогне при лечението на алопеция ареата. Ще трябва да масажирате комбинация от тези етерични масла и масла от жожоба и гроздови семена във вашия скалп всеки ден в продължение на няколко месеца.
 5. Управление на стреса: За да лекувате изтъняването на косата и косопада, свързани с алопеция, важно е да намалите нивата на стрес и да оставите тялото да заздравее, така че косата ви да расте бързо. Има редица облекчаващи стреса, които могат да помогнат за насърчаване на кръвообращението и насърчаване на растежа на косата. Те включват упражнения (като йога), медитация, журналиране и прекарване на повече време на открито.

Въпреки че са необходими допълнителни клинични изпитвания, тези домашни лекарства за алопеция със сигурност ще ви помогнат в голяма степен. Все пак първо се консултирайте с вашия доставчик на здравни грижи, за да обсъдите дали домашните средства са подходящи за вас.

Propecia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>