Еректилна дисфункция след 30: как да се предотврати това състояние

Много мъже страдат от еректилна дисфункция след 30, но това не винаги е причинено от медицински проблем. Някои възрастни мъже обаче развиват медицинско състояние, наречено еректилна дисфункция. Основните причини за еректилна дисфункция след 30-годишна възраст са свързани със сърдечно-съдови проблеми, които могат да повлияят притока на кръв към пениса и е по-вероятно да се случат в средна възраст и по-възрастни.

Какво е еректилна дисфункция

Еректилната дисфункция е състояние, което се случва, когато пенисът не получава достатъчно кръв, за да произведе ерекция, която е способна на сексуален контакт. За мъже с еректилна дисфункция, това се случва многократно и засяга способността на човека да поддържа активен сексуален живот. Докато много мъже страдат от еректилна дисфункция след 30, този сексуален проблем може да засегне и по-младите мъже. Човек може да бъде разочароващ и смущаващ, за да признае, че има еректилна дисфункция. Въпреки това, малко хора искат да признаят, че могат да го имат.

Защо мъжете имат еректилна дисфункция след 30?

Има много потенциални причини за еректилна дисфункция след 30. Възрастните мъже могат да установят, че умората влияе върху способността им да имат ерекция повече, отколкото когато са били по-млади. Ситуационните фактори, които могат да причинят еректилна дисфункция след 30 години, включват:

 • Стрес. Стресът причинява отделянето на мозъчни химикали, които могат да поддържат ерекцията дори от самото начало. Класическият пример е тревожността на представянето. Една ерекция може да доведе до страх и безпокойство, което може да доведе до временен проблем с еректилната дисфункция.
 • умора. Понякога може би просто сте твърде уморени, за да танго. Умората може да намали желанието за секс, а опитването да правите секс, когато сте уморени, е честа причина за еректилна дисфункция. Това може да е особено вярно, ако обикновено правите секс вечер.
 • Алкохолът. Алкохолът е често срещан виновник в случаите на краткотрайна еректилна дисфункция. Въпреки че напитка или две може да разсее стреса и тревожността, твърде много алкохол подтиска сексуалния ви отговор.
 • Лекарства. Много обичайни лекарства, включително лекарства, продавани без рецепта, могат да причинят краткосрочна еректилна дисфункция.
 • Проблеми с презервативите. Непознаването на начина, по който се използва презерватив или прекъсването на пола, за да се постави презерватив, може да предизвика ерекционна дефлация и временна еректилна дисфункция, особено за младите мъже.
 • Проблеми с връзките. Лошата комуникация, неразрешения гняв и други проблеми в отношенията могат да доведат до ситуационна еректилна дисфункция.

Сърдечно-съдовите заболявания са свързани с еректилна дисфункция

Сърдечно-съдовите заболявания са свързани с еректилна дисфункция. Същият процес, който създава сърдечно-съдови заболявания, може също да причини еректилна дисфункция. Ако човек не води здравословна диета от ранна възраст, има голяма вероятност той да страда от сърдечно-съдови заболявания, когато достигне до 30. И това също означава, че ще получи еректилна дисфункция. В много случаи еректилната дисфункция се появява дори по-рано. В миналото, натрупването на плаки в артериите на вашето тяло (атеросклероза) се смяташе, че е причината, поради която еректилната дисфункция често предшества сърдечни проблеми. Идеята беше, че натрупването на плаки намалява притока на кръв в пениса, което прави ерекцията трудна. Въпреки това, експертите сега смятат, че еректилната дисфункция пред сърдечните проблеми е по-често поради дисфункцията на вътрешната обвивка на кръвоносните съдове (ендотелиум) и гладката мускулатура. Ендотелната дисфункция причинява недостатъчно кръвоснабдяване на сърцето и нарушава притока на кръв към пениса и спомага за развитието на атеросклероза. Освен споделянето на общ болестен процес, еректилната дисфункция и сърдечните заболявания също споделят много рискови фактори, включително:

 • Диабет. Мъжете с диабет са изложени на висок риск от еректилна дисфункция и сърдечни заболявания.
 • Високо кръвно налягане. С течение на времето, високото кръвно налягане уврежда лигавицата на артериите и ускорява процеса на васкуларно заболяване. Някои лекарства с високо кръвно налягане, като тиазидни диуретици, също могат да повлияят на сексуалната функция.
 • Висок холестерол. Високото ниво на лошия холестерол може да доведе до атеросклероза.
 • Нисък тестостерон. Мъжете с нисък тестостерон имат по-високи нива на еректилна дисфункция и сърдечно-съдови заболявания в сравнение с мъжете с нормални нива на тестостерон.

Как да се предотврати еректилна дисфункция след 30

Независимо дали в момента страдате от еректилна дисфункция или се надявате да предотвратите това състояние, опитайте тези съвети за по-добро здраве и по-добър сексуален живот:

 1. Започнете да вървите.
 2. Яжте правилно.
 3. Обърнете внимание на сърдечносъдовата система.
 4. Размерът е от значение, така че се тънък и да остане тънък.
 5. Правете упражнения, препоръчва се упражнения за тазовото дъно.

За повече информация относно диагностицирането, лечението и ученето как да се преодолее еректилната дисфункция след 30, кликнете върху банера по-долу.

Male Extra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>