Еректилна дисфункция и диабет: вземете контрола днес

Еректилната дисфункция и диабетът са свързани, но не се притеснявайте, защото има стъпки, които можете да предприемете, за да контролирате двата проблема. Еректилната дисфункция – невъзможността за получаване или поддържане на достатъчно голяма ерекция за секс – е често срещана при мъжете с диабет, особено тези с диабет тип 2. Тя може да произтича от увреждане на нервите и кръвоносните съдове, причинено от лошия дългосрочен контрол на кръвната захар. Наличието на еректилна дисфункция може да бъде истинско предизвикателство. Тя може да ви накара да се чувствате разочаровани и обезкуражени. Предприемете стъпки, за да се справите с еректилната дисфункция и диабета – и да си възвърнете сексуалния живот.

Как са свързани еректилната дисфункция и диабета?

Причините за еректилна дисфункция при мъже с диабет са сложни и включват нарушения в нервната система, кръвоносните съдове и мускулната функция. За да се получи ерекция, мъжете се нуждаят от здрави кръвоносни съдове, нерви, мъжки хормони и желание за сексуално стимулиране. Диабетът може да увреди кръвоносните съдове и нервите, които контролират ерекцията. Ето защо, дори ако имате нормални количества мъжки хормони и имате желание да правите секс, все още не можете да постигнете твърда ерекция.

Как да се контролира еректилна дисфункция и диабет

Има няколко промени в начина на живот, които можете да направите, за да управлявате еректилната дисфункция и диабета. Можеш:

  • Използвайте упражнения за релаксация, за да управлявате свързания с еректилната дисфункция стрес и да контролирате кръвното налягане. Стресът може да повлияе на способността ви да получите ерекция. Релаксационните упражнения могат да помогнат за поддържане на нивото на стреса и за намаляване на риска от еректилна дисфункция.
  • Упражнение за подобряване на притока на кръв. Добавянето на редовни упражнения към рутинните ви помага да контролирате нивата на кръвната захар, да подобрите кръвообращението, да намалите нивата на стрес и да подобрите енергийните си нива. Всички те могат да помогнат в борбата с еректилната дисфункция.
  • Променете диетата, за да контролирате нивата на кръвната си захар. Една правилна диета, предназначена да запази нивото на кръвната Ви захар, също може да подобри Вашите енергийни нива и настроение, като и двете могат да намалят риска от еректилна дисфункция.
  • Отслабнете. Ако можете да загубите теглото си, той може да допринесе за понижаване на кръвното налягане и да подобри нивата на холестерола и тестостерона.
  • Намалете консумацията на алкохол. Консумацията на повече от две напитки на ден може да увреди кръвоносните съдове и да допринесе за еректилна дисфункция. Да бъдеш дори леко интоксикиран също може да затрудни ерекцията и да пречи на сексуалната функция.
  • Спри да пушиш. Пушенето стеснява кръвоносните съдове и намалява нивата на азотния оксид в кръвта. Това намалява притока на кръв към пениса, влошава еректилната дисфункция.

Заключителни думи

Някои хора се чувстват разочаровани от еректилна дисфункция и диабет. Важно е да запомните, че те са управляеми и дори лечими. Еректилната дисфункция е много честа и обикновено може да бъде обърната, като се използват естествени средства или лекарства за лечение на основните причини. Ранната интервенция често може да открие сериозно медицинско състояние и да определи причината за еректилната дисфункция, като също така може да увеличи вероятността от неговото обръщане. Говорете с лекар за най-добрия курс на лечение за еректилна дисфункция и диабет. Или можете да кликнете върху връзката по-долу за допълнителна информация.

Male Extra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>