Екзема – причини и лечение

Екземата е често срещано състояние на кожата, характеризиращо се със сърбеж и възпалени участъци от кожата. Прочетете, за да научите причините за екземата и как да лекувате симптомите. Екзема е състояние, което прави кожата ви червена и сърбяща. Това е често при деца, но може да се появи на всяка възраст. Екземата е дълготрайна (хронична) и има тенденция да се засилва периодично. Тя може да бъде придружена от астма или сенна хрема. Причините за екземата не са напълно разбрани. Но се смята, че е предизвикана от свръхактивна имунна система, която реагира агресивно, когато е изложена на дразнители.

Симптоми на екзема

Симптомите на екземата варират в широки граници от човек на човек и включват:

 • Суха кожа.
 • Сърбеж, който може да бъде тежък, особено през нощта.
 • Червени до кафяво-сиви петна, особено по ръцете, краката, глезените, китките, шията, горната част на гърдите, клепачите, вътре в огъня на лактите и коленете, както и при бебета, лицето и скалпа.
 • Малки, повдигнати натъртвания, които могат да изтекат течност и кора, когато са надраскани.
 • Удебелена, напукана, люспеста кожа.
 • Сурова, чувствителна, подута кожа от надраскване.

Екземата най-често започва преди 5-годишна възраст и може да се запази в юношеството и в зряла възраст. За някои хора тя пламва периодично и след това се изчиства за известно време, дори и за няколко години.

Причините за екзема

Здравата кожа действа като бариера за задържане на влагата и за предпазване на организма от екологичните предизвикателства. Всеки фактор, който нарушава способността на кожата да действа като ефективна бариера, може да доведе до загуба на влага, причинявайки сухота и навлизането на алергени, дразнители и бактерии, което може да доведе до възпаление и инфекция. Потенциалните причини за екзема са:

 • Фактори, които карат кожата да изсъхне, което от своя страна влияе върху бариерната функция на кожата.
 • Генетични мутации, които влияят на бариерната функция на кожата.
 • Дисфункция на имунната система, предизвикваща нежелана възпалителна реакция в кожата.

Някои вещества или състояния, наричани фактори на задействане, могат да причинят екзема или да се влошат. Тези фактори за задействане могат да бъдат:

 • Дразнещи вещества като сапуни и детергенти, вълна, кожни инфекции, суха кожа, ниска влажност, топлина, изпотяване или емоционален стрес.
 • Алергени като прах, прашец, плесени или храни.

Консултация с Вашия лекар може да бъде полезна при идентифициране на тригерите.

Лечение на екзема

След изучаване на причините за екзема, както и симптомите, сега със сигурност искате да знаете за лечението. За щастие лечението на екзема може просто да се управлява у дома, като се прави следното:

 • Сменете перилните препарати или сапуните, които могат да причинят дразнещото действие.
 • Избягвайте плътно прилепнали или груби дрехи.
 • Избягвайте надраскване на засегнатата област.
 • Използвайте екзема крем, особено тази, съдържаща колоидна овесена каша, защото тя може да бъде много полезна.

И накрая, за вашата информация, никой друг екзема крем не дава по-добри резултати от Revitol Eczema Cream. Revitol Eczema Cream комбинира висококачествени съставки и прецизно изработена формула, за да я направи най-обещаващия крем за лечение на екзема в това десетилетие. Със съставки като екстракт от зелен чай и мента, Revitol Eczema Cream незабавно успокоява леката до тежка сърбеж и дразнене, докато естествените му керамиди и колоидната овесена каша подмладяват увредената кожа. В двойно-сляпо проучване, Revitol Eczema Cream е научно доказано, че работи по-бързо и по-добре от водещата марка без рецепта. Revitol е най-добрият продукт за намаляване на сърбежа, облекчаване на дразненето, намаляване на зачервяването и предотвратяване на бъдещи пробиви в сравнение с всеки друг тестван продукт. Кликнете по-долу, за да научите повече удивителни факти за това революционно решение за екзема.

Revitol Eczema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>