Екзема и псориазис: какви са техните различия?

Много хора не знаят разликите между екзема и псориазис. И двете са състояния на кожата, които могат да предпазят кожата да изглежда гладка и здрава. Лесно е да се обърка екземата и псориазисът. И двете са състояния на кожата; и двете могат да причинят сърбеж и петна от червена, суха кожа; и двете са хронични; и двете са склонни да бъдат третирани по сходен начин. Погледнете внимателно и обърнете внимание, но ще започнете да забелязвате разликата между екзема и псориазис.

Разбиране на екземата и псориазиса

  • екзема.

Екземата може да бъде дългосрочно състояние, засягащо кожата. Това се случва поради реакция на свръхчувствителност. Това води до прекомерна реакция на кожата към определени тригери, като бои, тъкани, сапуни, животни и други дразнители. Екземата е много честа при кърмачета. Много хора надхвърлят свръхчувствителността до детска или ранна зряла възраст. Кожата може да изглежда червена, възпалена, пилинг, напукана, с мехури или пълна с гной. Обикновено тя не е покрита с люспеста мъртва кожа. Екземата може да се появи навсякъде по тялото и да предизвика силен сърбеж. Повечето екземи могат да бъдат изчистени с локално лечение.

  • Псориазис.

За псориазис е характерен дебел участък от бели люспи. Псориазисът е хронично автоимунно състояние, което води до свръхпроизводство на кожни клетки. Мъртвите клетки се изграждат в сребристо-бели люспи. Кожата става възпалена и червена, причинявайки сериозен сърбеж. Както и при екзема, някои локални лечения могат да поставят псориазис в ремисия. Условието не е заразно.

Изучаване на разликите между екзема и псориазис

Децата получават екзема. Те също могат да получат псориазис. Докато повече деца развиват екзема, отколкото псориазис, почти 1% от децата имат псориазис. Не винаги е лесно да се определи дали едно дете има екзема или псориазис. Проучване, проведено в Австралия, установи, че повечето деца, които са имали псориазис, първоначално са били диагностицирани от техния първичен лекар, че имат друго заболяване, често екзема. За тренираното око на дерматолог екземата и псориазисът изглеждат доста различни. Има много начини дерматологът да каже разликата между екзема и псориазис, включително това, което човек вижда на кожата, количеството сърбеж и къде се появява болестта върху кожата. Ето общите различия между екзема и псориазис:

  • Псориазисът причинява добре дефинирани, дебели, червени, люспести петна, често в области като лактите и коленете. Често се наблюдава псориазис по лицето, задните части и скалпа на детето. Също така често ще виждате дебели петна на кожата с прекалено зачервяване.
  • Екземата има тенденция да се появява в мошениците на коленете и лактите.
  • Децата с псориазис са склонни към лек сърбеж. При екзема сърбежът може да бъде силен.

Използвайте Revitol Eczema Cream за лечение на екзема и псориазис

Въпреки че екземата и псориазисът са различни състояния, лечението за двете е често подобно. А най-добрият продукт за лечение на екзема и псориазис е Revitol Eczema Cream. Revitol Eczema Cream е революционен разтвор за грижа за кожата, който е специално разработен от водещи дерматолози за облекчаване и възпрепятстване на рецидивите на екзема и псориазис. Този крем е обогатен с церамид и следователно е в състояние да увеличи и върне защитните характеристики на дермата. Материалите, открити в Revitol Eczema Cream, взаимодействат хармонично, за да се сведе до минимум възпалението заедно със сърбеж, свързан с екзема и псориазис. Revitol Eczema Cream ще може не само да възстанови видимо по-здравата кожа в рамките на три дни, но също така е и хомеопатична формула, която е достатъчно нежна за бебета, деца и възрастни. Въпреки че екземата и псориазисът са едновременно разочароващи, дразнещи, те не трябва да бъдат разрушаващи живота. Ако се борите да управлявате екземата или псориазиса, Revitol Eczema Cream е наистина най-доброто ви решение. Кликнете по-долу за повече информация.

Revitol Eczema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>