Домашни средства за лечение на кисти на яйчниците

Някои домашни лекарства за кисти на яйчниците могат да помогнат на жените да свият размера на кистите си и да облекчат и симптомите. Кисти на яйчниците са пълни с течност торбички или джобове, които могат да се развият в или върху повърхността на яйчника. Докато повечето кисти на яйчниците се появяват нормално по време на менструалния цикъл, патологичните кисти могат да бъдат ракови. Много пъти кистите на яйчниците изчезват сами. Ако обаче причинят дискомфорт, има домашни средства за лечение на кисти на яйчниците, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите и да свият размера си.

Преглед на кисти на яйчниците

Кисти на яйчниците са пълни с течност торбички или джобове в яйчника или на повърхността му. Жените имат два яйчника – всеки с големина и форма на бадем – от всяка страна на матката. Яйцата (яйцеклетките), които се развиват и узряват в яйчниците, се отделят на месечни цикли през годините на раждане. Много жени имат кисти на яйчниците в даден момент. Повечето кисти на яйчниците представляват малък или никакъв дискомфорт и са безвредни. Мнозинството изчезва без лечение в рамките на няколко месеца. Кистите на яйчниците обаче – особено тези, които са се разкъсали – могат да причинят сериозни симптоми. За да защитите здравето си, редовно провеждайте тазови прегледи и познавайте симптомите, които могат да сигнализират за потенциално сериозен проблем. Повечето кисти не причиняват симптоми и отминават сами. Голяма киста на яйчника обаче може да причини:

 • Тазова болка – тъпа или остра болка в долната част на корема отстрани на кистата.
 • Пълнота или тежест в корема.
 • Подуване на корема.

5 домашни средства за лечение на кисти на яйчниците

Основната причина за киста на яйчника е хормонален дисбаланс. Когато отидете на лекар, те осигуряват хормонални лекарства, които може да не са полезни за тялото в дългосрочен план. За щастие има няколко домашни средства за лечение на кисти на яйчниците. Следните домашни средства са били изпробвани и тествани с течение на времето, че всъщност помагат за безопасното разтваряне на кисти на яйчниците.

 1. Ленените семена: ленените семена помагат за балансиране на количеството естроген в тялото ви и отделят токсините от тялото. Смесете една супена лъжица смлени ленени семена в чаша топла вода. Пийте го всеки ден на празен стомах.
 2. Ябълков оцет: Смесете една супена лъжица ябълков оцет и една супена лъжица черна каишка меласа към чаша топла вода. Пийте по една или две чаши от този разтвор всеки ден.
 3. Джинджифил: Тази противовъзпалителна билка облекчава болката, увеличава топлината в тялото и предизвиква здравословен поток по време на менструация. Смесете заедно няколко парчета джинджифил, две стръкове целина, половин чаша ябълков сок и няколко резена ананас в сокоизстисквачка. Пийте това веднъж дневно, докато кистите не изчезнат.
 4. Чай от лайка: Успокоителният ефект на чая от лайка ще намали симптомите на киста на яйчника и ще помогне на жените да се отпуснат. Топлата природа на чая също ще помогне на жените да регулират нередовни периоди, като стимулират притока на кръв в областта на таза и матката. Можете да приемате две до три чаши чай ежедневно, докато не получите облекчение от същата.
 5. Цвекло: Цвеклото е едно от най-добрите естествени лекарства, които могат да повишат способността на черния дроб да изчиства токсините от вашата система, тъй като има специално съединение, известно като бетацианин. Състои се и от алкална, която помага за балансиране на киселинността в организма и също така помага за намаляване тежестта на кистите на яйчниците.

По-холистичната система от домашни средства за лечение на кисти на яйчниците

Домашните лекарства за кисти на яйчниците, описани по-горе, вече са ефективни, просто им е необходимо време, за да ви дадат резултатите и изискват вашето търпение. Ако искате по-холистична система от домашни средства за бързо излекуване на вашите кисти на яйчниците, тогава можете да я намерите в Оvаrіаn Суst Міrасlе. The Оvаrіаn Суst Міrасlе е електронна книга със 190 страници, посветена на всички жени, страдащи от кисти на яйчниците. Електронната книга се фокусира върху балансирането на цялото тяло и предлага стъпка по стъпка холистична система за осигуряване на естествена лечебна програма за намаляване на болката и дискомфорта при кисти на яйчниците. Тристепенната система е „100% гарантирано“ решение за премахване на всички видове цикли, които могат да ви помогнат да премахнете проблема по естествен начин в рамките на два месеца, а също и да се отървете от болката и дискомфорта само за няколко часа. Предимствата на системата Оvаrіаn Суst Міrасlе:

 • 100% естествено лечение без странични ефекти.
 • Тази система е напълно естествена за справяне с първопричината на проблема, а не само със симптомите.
 • Тази система не използва никакви лекарства и следователно това не води до вредни странични ефекти.
 • Можете да настроите тази система за вашите уникални условия.

Кликнете по-долу, за да изтеглите Оvаrіаn Суst Міrасlе.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>