Доказани ползи от куркума и куркумина за здравето

Удивителните ползи за здравето на куркумината и куркумина включват способността да се намалят възпаленията, да се лекуват рани, да се подобри здравето на кожата и много други. Куркумата също помага за защита на когнитивните способности, облекчава менструалните проблеми, премахва депресията, облекчава болката, забавя стареенето, предпазва храносмилателния тракт и предотвратява рака. Тук ще научим различните ползи за здравето от куркумината и куркумина.

Какво е куркума?

Ако някога сте опитвали прах от куркума в ястие, вероятно ще запомните мощния му, смел вкус. Използван от векове като храна и лекарства, куркумата принадлежи към семейството джинджифил. Корените на куркума се изсушават и смилат до жълт прах. Сред многото ползи, куркумата може да нормализира хроничното възпаление, което играе роля в почти всяка болест. Противовъзпалителните ползи от куркумата са добре проучени. Куркумата е използвана лекарствено за различни състояния, включително ревматоиден артрит, рак на кожата и храносмилателни разстройства. Въпреки това, не можете да споменете многобройните лекарствени или терапевтични ползи от куркумата, без да обсъждате специфичен антиоксидант, наречен куркумин.

Какво е куркумин?

Тайната на куркума е куркумин, съединение, добре проучено за ползите за здравето. Куркумата съдържа до 3% теглото на куркумин. Смята се, че куркуминът спира един ензим, който може да е отговорен за превръщането на токсините в околната среда в канцерогените в организма. Това е една от причините, поради които куркумата отдавна е народно средство за защита на тялото от влиянието на тютюнопушенето или тютюна за дъвчене. Куркуминът може също да подобри храносмилането на мазнини и захари и да помогне за облекчаване на възпаленията в храносмилателната система. Той дори се използва в устата, за да облекчи проблемите с венците! Ползите, приписвани на тази ярко жълта подправка, често са резултат от съдържащите се в него куркуминоиди. Най-честият куркуминоид е куркумин, който вече е достъпен като добавка и в много лекарства.

Ползи за здравето от куркума и куркумин

Има толкова много предимства на куркума и куркумин за човешкото здраве. По-долу са само някои общи ползи:

  1. Кръвни съсиреци: Употребата на куркумин от куркума значително намалява случаите на тромбоцитна агрегация и потенциално намалява риска от образуване на кръвни съсиреци.
  2. Депресия: Проучване показа, че куркуминът е също толкова ефективен, колкото флуоксетин при справяне с депресията от шестседмичната оценка.
  3. Възпаление: Куркуминът е сред най-ефективните противовъзпалителни съединения в света.
  4. Здраве на кожата: Ползите от куркумината и куркумина за кожата включват повишаване на блясъка и блясъка на кожата, ускоряване на заздравяването на раните, успокояване на порите за намаляване на акне и акне.
  5. Артрит: Проведено е проучване на 45 пациенти с ревматоиден артрит, за да се сравнят ползите от куркумин в куркума и артритният наркотик диклофенак натрий. А групата от куркумин показва най-висок процент на подобрение и без странични ефекти.
  6. Рак: Редица лабораторни изследвания върху раковите клетки показват, че куркуминът има противоракови ефекти. Изглежда, че е в състояние да убие раковите клетки и да попречи на повече растящи. Той има най-добри ефекти върху рака на гърдата, рака на червата, рак на стомаха и раковите клетки на кожата.
  7. Диабет: Проучване установи, че куркуминът в куркума е 400 пъти по-мощен от метформин (често срещано лекарство за диабет) при лечение на диабет тип 2. t
  8. Затлъстяване: Проучване показа, че куркуминът може да помогне за намаляване на растежа на мастните клетки въз основа на лабораторните резултати.
  9. Възпалително заболяване на червата: Малко пилотно проучване показва ползите от добавянето на куркумин и куркумин при пациенти с улцерозен колит и пациенти с болестта на Crohn.
  10. Холестерол: Проучване установи, че куркуминът е сравним с аторвастатин за намаляване на оксидативния стрес и възпаление при лечението на висок холестерол при хора.

Долния ред

Куркума и особено неговото най-активно съединение куркумин имат много научно доказани ползи за здравето, като потенциала за предотвратяване на сърдечни заболявания, болестта на Алцхаймер и рак. Той е мощен противовъзпалителен и антиоксидант и може да помогне за подобряване на симптомите на депресия и артрит. Ако искате да закупите добавка от куркумин / куркумин, TurmericPlus е отличен избор, защото има хиляди чудесни отзиви на клиенти. TurmericPlus се предлага с BioPerine (търговското наименование на piperine), което е вещество, което повишава усвояването на куркумин с 2000%. Без това вещество, повечето от куркумин просто минава през храносмилателния ви тракт. Най-хубавото при TurmericPlus е фактът, че той съдържа всички естествени съставки, които включват куркума, куркуминоиди и пиперин. Няма нужда да променяте драстично начина си на живот, докато приемате този продукт, но за най-добри резултати е важно да сте на здравословна диета и да сте сигурни, че редовно тренирате. Кликнете върху банера по-долу, за да започнете здравословния си начин на живот с куркума и куркумин.

Turmeric Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>