Добри храни за регенерация на черния дроб

Черен дроб е електростанция на орган. Ако черният дроб е повреден, има някои добри храни за регенерация на черния дроб. Черният дроб изпълнява различни основни задачи, вариращи от производство на протеини, холестерол и жлъчка до съхранение на витамини, минерали и дори въглехидрати. Той също така разгражда токсините като алкохол, лекарства и естествени странични продукти на метаболизма. Поддържането на черния дроб в добра форма е важно за поддържането на здравето. За да сте сигурни, че вашият черен дроб не е претоварен и повреден, дневната ви диета трябва да включва добри храни за чернодробна генерация.

Какво е чернодробна регенерация?

Вероятно не можете напълно да предотвратите увреждане на черния дроб, но въпросът се пита как да „смекчите” щетите, и това, според нас, може да бъде постигнато. Можете да разчитате на някои добри храни за регенерация на черния дроб. Можете да разчитате на някои добри храни за регенерация на черния дроб. Черният дроб е единственият висцерален орган с висока регенеративна способност. Той може да се регенерира след нараняване или след хирургично отстраняване, малко от 25% от чернодробната маса може да се възстанови до пълния си размер. Процесът на регенерация позволява на черния дроб да възстанови загубената си маса, без да увреди жизнеспособността на целия организъм.

Какви са добрите храни за регенерация на черния дроб?

Направихме списък с някои добри храни за регенерация на черния дроб. Включете ги в ежедневната си диета, за да обновите този жизненоважен орган!

  • Дебела риба.

Мастната риба съдържа омега-3 мастни киселини, които са здравословни мазнини, които намаляват възпалението. Яденето на омега-3-богата мастна риба има много ползи за черния дроб.

  • Авокадо.

Изследователите съобщават, че авокадото, пълно със здрави мазнини, съдържа фитохимикали, които намаляват увреждането на черния дроб.

  • Боровинки и боровинки.

Зърната са с високо съдържание на антиоксиданти, които помагат за предпазване на черния дроб от увреждане. Те дори могат да подобрят имунната и антиоксидантната реакция.

  • Цвеклото.

Има доказателства, че цвекло може да защити черния дроб чрез намаляване на излишните мастни киселини.

  • рукола.

Може да се изненадате да научите, че като броколи, рукола е кръстоцветен зеленчук, което означава, че съдържа същите серни съединения, които придават на броколите някои от потенциалните му здравни ползи, свързани с черния дроб.

  • Зеле.

Наред със серните съединения, зелето съдържа холин, хранително вещество, което е важно за здравето на черния дроб.

  • куркума.

Куркумата се използва в китайската медицина за лечение на чернодробни проблеми от векове. Куркуминоидите, открити в подправката, могат да предотвратят натрупването на мазнини в органа.

  • Чесън.

Преди хиляди години, чесънът беше предписан за лечение на широк спектър от състояния и заболявания, включително дихателни проблеми, паразити и лошо храносмилане. Сега проучване сочи, че добавките на чесън могат да помогнат на чернодробната функция. Друга хартия установи, че съединение, получено от чесън, може да помогне за лечение на увреждане на черния дроб, причинено от алкохол.

  • Зехтин.

Маслиновото масло се счита за здравословна мазнина поради многото си ползи за здравето. Проучванията показват, че консумацията на маслиново масло намалява нивата на мазнини в черния дроб, повишава притока на кръв и подобрява нивата на чернодробните ензими.

Регенерирайте черния дроб с добавка

Вашият черен дроб е една от най-важните части на храносмилателната ви система, която ви помага да отмиете токсините, които се озовават в тялото ви. Всъщност това е единственият орган, който има силата да се възстанови. Налични са добри храни за регенерация на черния дроб, но за по-съвършен резултат ви препоръчваме да вземете висококачествена чернодробна добавка. Liver Support Plus е правилната чернодробна добавка, която съдържа, тъй като съдържа естествени съставки, които включват цвекло, бял трън, бял равнец, корен от цикория, глухарче, екстракт от артишок и екстракт от chanca piedrea. Liver Support Plus може да ви помогне да подобрите здравето на черния дроб, за да удължите живота на тази важна филтрационна система. Трябва само да вземете общо две капсули на ден. За най-добър баланс трябва да вземете една от капсулите сутрин, а другата вечер. Ако искате по-пълна информация за тази чернодробна добавка, кликнете върху банера по-долу.

Liver Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>