Добре ли е да приемате суроватъчен протеин с BCAA

Добра идея ли е да се вземе суроватъчен протеин с BCAA, когато се опитвате да изградите мускули? Е, вземи правилния отговор в тази статия. Изследванията показват, че са необходими около 3 грама левцин, за да се постигне достатъчно синтез на мускулни протеини. И това са хора с нормални размери. Някой, който има повече мускули, може да изисква още повече. Докато суроватъчният протеин е един от най-богатите източници на BCAAs, една лопата на повечето суроватъчни протеини не съдържа пълни 3 грама левцин. Това е само една от причините да вземете суроватъчния протеин с BCAA като добра идея.

Какво е BCAA

BCAA е съкращение за аминокиселини с разклонена верига. ВСАА включва три аминокиселини: левцин, изолевцин и валин. За мускулен растеж, левцинът е ключът. Това е така, защото левцинът стимулира определени компоненти в мускулните клетки, които започват процеса на синтез на мускулен протеин. Синтезът на мускулния протеин е изграждането на мускулен протеин от аминокиселини. Мускулът буквално свързва аминокиселините, за да образуват дълги протеинови вериги, които съставляват структурните компоненти на мускула. И това е равно на увеличаване на размера на мускулите.

Добрите причини да се вземе суроватъчен протеин с BCAA

Все още има много прищевки по отношение на използването на BCAA. Няколко индивида мислят, че са скъпи и суроватъчният протеин може да изпълни изискването на BCAA, тъй като протеините са богати на тях, така че няма нужда да купувате допълнителен буркан BCAA за ефективно мускулно натрупване. Тук липсват научните знания! Нека да разберем защо трябва да се вземат отделни ВСАА. Суроватъчният протеин с BCAA в неговото съдържание е прикрепен към пептидни връзки. За правилното смилане, ВСАА трябва да бъдат освободени от тези пептидни връзки. Този процес може да отнеме часове, за да се разпадне до крайните аминокиселини на продукта и да се абсорбира в кръвния поток, за да се превърнат в гликоген или да предоставят незабавна енергия на клетките. На пръв поглед, ВСАА в отделна форма на добавка не са прикрепени към пептидите. Като свободни, те не трябва да преминават през дългия процес на храносмилане и бързо се абсорбират в кръвта. Удивителната част е, че може да ви е необходим до 30 грама суроватъчен протеин, за да получите подходящото количество BCAAs. Една лъжичка BCAA ще бъде достатъчна, за да увеличи нивото на аминокиселините в кръвта и да осигури незабавна енергия и да помогне за възстановяване на мускулите. Накратко, те ще работят незабавно.

Времето е важно при вземането на суроватъчен протеин с BCAA

Комбинирането на суроватъчен протеин с BCAA добавки е често срещано явление. Добавките могат да се приемат преди или след тренировка, в зависимост от вашите цели и желани ползи. Взети преди тренировка, BCAAs могат да помогнат в борбата с умората чрез поддържане на клетъчните енергийни нива. Ако добавката, която приемате, включва протеин (както повечето го правят), тогава ще се насладите и на допълнителни изгаряния на калориите. Ако желаете да увеличите мускулните си печалби и да подобрите възстановяването, тогава след тренировка е подходящо време да включите BCAAs. Това ще попречи на тялото ви да премине в режим на изгаряне на мускули, което би могло да се превърне в упоритата работа, която току-що завършихте. Както можете да прочетете, BCAA има предимства, когато се приема както преди тренировка, така и след тренировка. В зависимост от вашите цели, един или друг може да бъде най-доброто за вас.

заключение

Факт е, че боди-строителите задължително изискват повишено добавяне и следователно възможността за гълтане на суроватъчен протеин с BCAA в измерената схема и части е от съществено значение. За да направите вашата интензивна мускулна тренировка по-ефективна, мускулните ви тъкани изискват BCAA. Някой ден обаче може да не се нуждаете от консумация на BCAA, което наистина е предназначено да повиши ефективността ви при високи дози. Дори, когато се консумират всеки ден, BCAA трябва да се приема в малка доза поради неговите свойства и различни причини, особено като тежка добавка. Най-важното е, че се очаква да сте на диета с добавка на протеини всеки ден, а шейкът от суроватъчен протеин е най-добрият ви избор. Научете повече, като кликнете върху банера по-долу.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>