Добре ли е да приемате ниацин на празен стомах?

Ако приемате ниацин на празен стомах, може да има общ, но безвреден, страничен ефект, известен като “ниацин флъш”. Голяма доза ниацин на празен стомах може да предизвика „ниацин флъш“. “Ниацин флъш” обикновено започва на скалпа, лицето и ушите. Може да почувствате леко усещане за парене, а лицето ви може да стане „червеникаво“ в цвят или „плячка“. Бавно, това усещане, заедно с обезцветяването, може да се придвижи надолу по тялото ви, обикновено спирайки в гърдите и ръцете ви.

Какво е ниацин?

Ниацинът е член на семейството на витамините В (комплекс В). Това е водоразтворим витамин. Излишните количества излизат през бъбреците. Подобно на другите витамини от група В, ниацинът помага да се създаде енергия в тялото ви. Тя помага на тялото да използва въглехидрати, мастни киселини и протеини. Той се намира в много растителни и животински храни като дрожди, месо (особено черния дроб), зърнени храни, бобови растения, царевица, третирана с алкали (както при царевицата, използвана за питки), и семена. Ниацинът може да бъде направен от черния дроб от аминокиселината триптофан. Можете също да получите ниацин от добавка.

Ползи от ниацин

Един от уникалните свойства на ниацин е способността му да ви помогне естествено да се отпуснете и да спите по-бързо през нощта. И е установено, че ниацинът спомага за намаляване на вредните нива на холестерол в кръвта. Ниацинът е едно от най-добрите вещества за повишаване на липопротеиновия холестерол с висока плътност (добрия холестерол) и така намалява съотношението на общия холестерол към холестерола с висока плътност. Друга характеристика на ниацин е способността му значително да намали тревожността и депресията. Друга особеност на ниацин е, че тя разширява кръвоносните съдове и създава усещане за топлина, наречена “ниацин флъш” .Това често е придружено с зачервяване на кожата.

Ниацин флъш

Препоръчва се да приемате ниацин на празен стомах. Но дозата от 100 мг ниацин на празен стомах със сигурност ще предизвика дълбоко “ниацин флъш”. “Ниацин флъш” може да бъде описан като кожата, която става червена, и евентуално сърбеж. Може да се сравни с усещането за лек слънчево изгаряне. Въпреки това, когато изпитате „вълната“, можете буквално да видите и почувствате, че сте взели достатъчно ниацин. “Ниацин флъш” трябва да приключи след около петнадесет минути, ако вземете твърде много ниацин, флъшът може да бъде по-изразен и по-дълготраен Ако трае половин час и се чувствате странно, добре сте взели твърде много.

Как да приемате ниацин на празен стомах без странични ефекти

Не всички добавки на ниацин са равни. Така че, ако искате да приемате ниацин на празен стомах, без да изпитвате интензивен “ниацин флъш”, използвайте най-добрата добавка на ниацин. Niacin Max е най-препоръчителната добавка за ниацин, тъй като не е само стандартна добавка. Niacin Max доставя 75 мг ниацин на порция. Неговата ефективност е 45 пъти по-висока от тази на конкурентите й (100 mg хапчета ниацин). Той се подава в тялото чрез бързо разтварящ се тънък филм. Това е от решаващо значение; това означава, че ниацинът се доставя в кръвта Ви със скорост, с която хапчета и други форми на добавка просто не могат да се конкурират. Вашата храносмилателна система, системата, която има тенденция да забавя всичко, дори не влиза в игра. Всеки, който е опитал добавки на ниацин, е наясно със страничния ефект, известен като „ниацин флъш“. Но в сравнение с други добавки, ниацинът, свързан с Niacin Max, е по-малко интензивен. Тя започва 4-6 минути след вземане на лента. Ще забележите изтръпване на лицето, шията, гърдите, ръцете и ръцете, леко зачервяване на кожата и сърбеж. Обикновено флъшът продължава около 10 минути. Няма съобщения за сериозни странични ефекти от потребители, които са приемали Niacin Max. Ако искате да направите Niacin Max като част от дневния си режим, кликнете върху банера по-долу.

Niacin Max

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>