Добре ли е да приемате колаген за бременност?

Колагенът има много ползи за здравето и е безопасно и дори се препоръчва на жените да приемат колаген за бременност. Колагенът е протеин, който помага за здравето на кожата, ставите и мускулите, както и е известен с това, че насърчава здравата коса. Много хора приемат колагенови добавки, тъй като започват да остаряват, тъй като се казва, че намаляват бръчките и поддържат функцията на ставите. Приемът на колагенови добавки може да бъде полезен по време на бременност. Бременните жени могат да изпитат чуплива коса и дори косопад, така че добавките с колаген могат да помогнат за възстановяване на здравето на косата. Ползата от колаген за бременност обаче не се ограничава до възстановяване здравето на косата. Прочетете, за да знаете повече.

Причините да приемате колаген за бременност

Приемът на колаген за бременност е добро нещо. Бременността е време на повишени нужди от хранене. И едно хранително вещество със специфични увеличени насоки за прием е протеин. Има много причини, поради които потребностите от протеини се повишават през този жизнен етап. Основните са фетални, маточни и поддържащи растеж / развитие / възстановяване на мускулите, както и подкрепа за здравето на костите, храносмилането и имунитета. Въпреки че често се постига цялостно повишаване на енергията по време на тези жизнени етапи, съществува безпокойство дали се обръща достатъчно внимание на приема на протеини сред бременни и кърмещи жени. Насоките за препоръчване на диетичния прием изискват допълнителни 25 грама протеин на ден над обичайната препоръка от 0,8 g / kg на ден. Това означава, че средният прием от 70-100 грама на ден е идеален. Има някои съображения защо приемът на протеини може да липсва при бременност и докато кърмите. Едно от решенията е всеки ден да включва порция колаген. Въпреки че общият протеин е от най-голямо значение, все пак има определени начини, че приемът на колаген може да бъде от особено значение за поддържане здравето на жената по време на бременност и след раждането.

Ползите от колаген за бременност

Ето всичко, което трябва да знаете за ползите от колаген за бременност.

 • Колагенът поддържа еластичността на кожата: Здравата, хидратирана, еластична кожа ще се справя по-добре през бременността и след нея. Много жени ни казват, че са имали супер бързо възстановяване след раждането (в сравнение с предишни раждания), а някои от тях не са съобщавали за стрии и минимална отпусната кожа след бременност.
 • Има храносмилателни ползи: Колагенът се състои от аминокиселини (подобно на тези, които се намират в костния бульон), някои от които могат да запечатват и заздравят чревната лигавица.
 • Колагенът укрепва ставите и връзките: Той помага на тялото ви да носи физическото натоварване. След като се роди бебе, здравите стави ще ви помогнат да носите бебето – и бебешката чанта – наоколо постоянно. Грижата за бебето е физическа работа и много майки имат възпалени врат, гръб и ръце. Колагенът може да помогне при мускулна болезненост и нараняване.
 • Колагенът е отличен за кожата: По време на бременността кожата на лицето може да претърпи значителни промени (допълнителна пигментация, начупвания и промени в текстурата). Много процедури и продукти за лице са опасни за бременни жени, така че за тези, които искат да се грижат за кожата си безопасно, приемът на колаген добавка е отличен вариант.
 • Колагенът поддържа здрава коса: Докато бременността може да създаде буйна, гъста коса за много жени (поради по-бавното пропадане на косата), следродилния косопад може да дойде като шок и да се появи месеци след раждането на бебето. Приемът на колаген може да насърчи растежа на нова коса и здрава, здрава коса.

Коя е най-добрата добавка за колаген?

Proto-col Pure Collagen е една от най-добрите добавки за колаген, които можете да намерите на пазара. Капсулите Pure Collagen са хранителни добавки, които формират основата не само на кожата ви, но и на цялостното ви здраве. Произведен чрез използване на най-висококачествения първокласен колаген, Pure Collagen разполага с VERISOL®, уникална формула от биоактивни пептиди от колаген тип I и III. Учените стриктно са тествали способността на тази формулировка да поддържа човешкото здраве. Ползи от Pure Collagen:

 • Подсилва естественото производство на колаген в тялото си.
 • Поддържа нормална функция на ставите.
 • Разполага с колаген тип I и III.
 • Допринася за нормалното благосъстояние на кожата.
 • Съдържа само естествени съставки.
 • Съдържа 400 mg колаген на капсула.

Когато Pure Collagen се използва според указанията, резултатите могат да включват по-еластична кожа, по-здравословно храносмилане, по-здрави стави и връзки, по-красива кожа на лицето и по-здрава коса. Тъй като съдържа само натурални съставки, Pure Collagen е безопасен за всички, включително за бременна. Кликнете върху банера по-долу за повече информация относно тази естествена добавка за колаген.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>