Дневната доза глутамин

Има ли препоръчана дневна доза за L-глутамин. Следвайте указанията на производителите или потърсете съвет от лекаря, ако не сте сигурни за сумата, която трябва да направите. Има дебат за правилната дозировка; препоръчително е да започнете с ниска доза и да видите дали има положителни ползи преди да увеличите дозата.

Видове L-глутамин

Има две форми на L-глутамин. Можете да получите редовен L-глутамин в така наречената свободна форма и трябва да се приема с идеална храна за правилно усвояване от тялото. Другият тип L-глутамин се нарича транс-аланил-глутамин или аланил-L-глутамин – това е аминокиселина, прикрепена към друга аминокиселина, което основно означава, че ще я усвоявате много по-добре. За разлика от свободния глутамин прах, можете да го вземете на празен стомах. Но двете форми на глутамин на прах са най-добре взети веднага след или точно преди тренировки – с малките си хранения точно преди или след тренировки, за да поддържате метаболизма и загуба на тегло, както и за изграждане, възстановяване и запазване на мускулите.

Дневната доза глутамин

Изследователите са открили, че дневният прием на глутаминови добавки трябва да бъде висок, за да се увеличат концентрациите на глутамин в плазмата и препоръчителната доза глутамин е около 20 до 30 грама на ден. Тя работи най-добре, когато се консумира често (на дневна база). Нека погледнем по този начин, критично болните пациенти получават дневно 50-60 грама глутамин чрез интравенозна инфузия, така че защо лекарите да лекуват тежко болни пациенти, ако това не се случи. Работи!

  • Глутаминът трябва да се приема след тренировка.

Що се отнася до колко глутамин трябва да вземете след тренировка, ние бихме предложили не повече от 20 грама на ден, ако са разделени през деня (да речем 3 пъти на ден), отколкото частта ви от глутамин трябва да бъде около 5-7 грама. Глутамин хапчета са доста големи и малко по-скъпи от прах. Макар и малко вкусен, може да се смесва с не-кисели сокове и вода, за да получите по-добър вкус. Трябва да смесите три 5 грама прах глутамин, като този чист микронизиран глутамин с вода и да го консумирате след 30 – 60 минути след тренировка.

  • Дозировка на глутамин за възстановяване на мускулите.

Важно е да разберете главната роля, която глутаминът играе при възстановяване на тялото и мускулите след тежка тренировка. За да изградите мускулите си, е от първостепенно значение да поддържате положителния си азотен баланс. След тежко тренировъчно сесия, атакуващият азот стимулира ремонта на вашата мускулна тъкан. Ако тялото ви няма глутамин, увредената мускулна тъкан може да остане повредена, тъй като не разполага с всички необходими материали и вещества за възстановяване. За опитни спортисти и бодибилдъри, глутаминът ще спомогне за засилване на имунната система на организма след дълги и тежки събития като маратон или състезание по културизъм.

  • Дозиране на глутамин за отслабване.

Ако приемате протеини с високо съдържание на протеини и глутамин, може да имате някои от ползите за загуба на тегло. Въпреки, че са направени много малко проучвания за дозирането на глутамин за загуба на тегло, се препоръчва да се вземат около 20 грама глутамин добавка за 150-паунда жена. Въпреки че някои предполагат, че 50 до 60 грама на ден са напълно вредни, имайте предвид, че това е дозата, която обикновено се дава на болни пациенти, а не на здрави хора, които се опитват да загубят някаква тежест. Дозировка на глутамин за културисти. Препоръчва се бодибилдърите да приемат до 10 до 15 грама глутамин на ден най-малко два или три пъти през деня, като всеки от тях обслужва около три до пет грама глутамин. Имайте предвид, че вече може да приемате някои глутамин чрез вашата храна или добавки, които приемате внимателно четени етикети, преди да започнете да приемате.

Резюме и препоръки

Ще добавите ли глутамин да се промени за тялото ви, ако сте здрави? Вероятно не. Ще ви навреди ли е в дози по-малко от 30 грама на ден? Вероятно не. Ако всичките ви бази са покрити с хранене, упражнения и възстановяване, и имате пари да харчите всеки месец на повече добавки, а след това добавянето на глутамин е добре. Ако преживявате период на ограничаване на храната, добавката на глутамин може да подобри задържането на азота, да намали инфекцията и да стимулира възстановяването от заболяване. Други ситуации, които могат да се възползват от глутаминовата добавка включват стомашно-чревни нарушения, ХИВ / СПИН и рак. За здрави индивиди предложените причини за приемане на глутамин добавки са получили малко подкрепа от добре контролирани проучвания при здрави, добре подхранвани хора. Научете повече, като кликнете върху банера по-долу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>