Диетата на розацеята: правилно хранене за по-здравословна кожа

Докато розацея в момента няма лек, има стъпки, които можете да предприемете, за да намалите неговия външен вид, започвайки с (най-важното) диета с розацея. Над 16 милиона американци имат розацея, но много от тях не знаят това. В проучване, 95% от пациентите с розацея са знаели почти нищо за състоянието си преди да бъдат диагностицирани. А розацеята също засяга самочувствието, според 90% от пациентите в отделно проучване. Много храни и напитки предизвикват възпалителния отговор, като избухвания, зачервяване, разширени кръвоносни съдове и удебеляване на кожата. По този начин, ние определяме кои храни са най-добри за хората с розацея (и които трябва да избегнем). Дръжте четене за изучаване на диетата на розацеята.

Какво е розацея?

Розацеята е състояние на кожата, което засяга централната част на лицето (особено около носа), където пациентите развиват зачервяване и зачервяване, парене и парене, и червени удари и гнойни пъпки. Това е също хронично състояние, което означава, че след като го имате, винаги ще трябва да се справите с нея до известна степен. Така че, докато избухванията могат да станат по-малко чести и по-меки, след като го подложите на контрол, те никога няма да изчезнат напълно. При розацеята кожата е изключително чувствителна към околната среда и прекалено реактивна към тригери като пикантни храни, топли напитки, алкохол, емоционален стрес и горещо време. Всички те водят до влошаване на зачервяването и развитие на червени натъртвания по лицето. Розацеята обикновено се лекува с рецептурни кремове, а понякога дори и с антибиотици, но едно от най-често срещаните не-фармацевтични решения е просто да се избягват тригерите – особено някои видове храни. Ние знаем, че вашата диета може да има голямо влияние върху много кожни състояния, включително розацея.

Какво представлява диетата на розацеята?

За розацея няма известно „излекуване“, а науката е смесена дали е генетичен проблем или не. Добра новина е, че има начини да контролирате симптомите си. Антибиотиците и лазерните терапии често са подходящи за решения – но диета с розацея, прескачане на предполагаеми „пускащи храни“ и складиране на съставки, които не работят срещу това състояние, може да бъде отговорът. Храни, които трябва да се избягват при диета розацея:

 • Пикантни храни и “горещи” подправки като червен пипер, кайен, кимион и черен пипер.
 • Млечни – помислете за кисело мляко, сирене и заквасена сметана.
 • Високи храни с хистамин като цитрусови плодове, домати, шоколад и оцет.
 • Захар.
 • Алкохол (особено червено вино, шампанско и бира).
 • Топли напитки, включително чай, кафе и горещ шоколад.

Храни за хранене на розацея диета:

 • Листни зеленчуци и пълнозърнести храни.
 • Ядки и плодове.
 • Леща, аспержи и зеле.
 • Дълбоко пигментирани плодове и зеленчуци като сладък картоф, броколи и карфиол.
 • Твърда риба като дива сьомга и скумрия.
 • Чиа ленени семена.

Розацеа диета или стрес?

Ако се ангажирате да подобрите здравето на кожата си, поемете ангажимент да намалите нивата на стрес. Докато стресът не е пряко свързан с диетата розацея, той може да повлияе на храносмилането и да влоши симптомите на розацея. Отделете време за себе си и правете редовно четене, разтягане, физическа активност или йога. Управлението на стреса идва в различни форми и може да подобри цялостното ви здраве. Намерете това, което работи за вас.

Друго важно нещо, което трябва да се обмисли

За да намерите най-доброто лечение за розацея, ще трябва да помислите и за специализиран продукт, който е специално формулиран за справяне с този проблем. Revitol Rosacea Cream е без рецепта, специално разработена за борба със симптомите на розацеята и може наистина да промени нещата. Ако страдате от розацея, Revitol Rosacea Cream е продукт, който трябва да имате предвид. Revitol Rosacea Cream е умело изработен от водещи професионалисти в областта на грижата за кожата и включва само най-добрите естествени съставки, които са доказали, че помагат в борбата срещу обриви, зачервяване, подуване, сърбеж и парене. Revitol използва висококачествени екстракти вместо обемисти прахове или неефективни масла – като по този начин тялото ви абсорбира най-високия процент от крема, като драстично увеличава неговата ефективност, като намалява времето, необходимо за да се видят резултатите. За повече информация относно Revitol Rosacea Cream, моля, посетете официалния сайт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>