Диагноза за псориазис: как се диагностицира псориазисът?

Диагностиката на псориазиса обикновено включва физически преглед, за да се идентифицират признаците и симптомите на заболяването. Псориазисът е автоимунно заболяване, което засяга главно кожата. В повечето случаи диагнозата за псориазис е сравнително проста.

 • Физически преглед и медицинска история. Вашият дерматолог обикновено може да диагностицира псориазис, като вземе анамнезата и изследва кожата, скалпа и ноктите.
 • Кожна биопсия. Рядко вашият дерматолог може да вземе малка проба от кожата (биопсия). Вероятно първо ще приложи местна упойка. Пробата се изследва под микроскоп, за да се определи точния тип псориазис и да се изключи други нарушения.

Псориазис диагноза: как дерматолозите диагностицират псориазис?

Дерматолог, сертифициран от борда, може да направи точна диагноза за псориазис. Дерматолозите специализират в диагностицирането и лечението на заболявания, които засягат кожата, косата и ноктите. За да диагностицира псориазис, дерматолог ще изследва кожата, ноктите и скалпа за признаци на това състояние. Вашият дерматолог също ще ви попита дали имате:

 • Симптоми, като сърбеж по кожата.
 • Проблеми със ставите, като болка и подуване или скованост, когато се събудите.
 • Роднини на кръвта, които имат псориазис.
 • Последни промени в живота ви, като заболяване или повишен стрес.

Понякога дерматолог премахва и малко кожа. Като гледате отстранената кожа под микроскоп, лекар може да потвърди дали имате псориазис.

Диагностика на само-псориазис

Ако забележите промени в кожата, които смятате, че са причинени от псориазис, е важно да ги проверите от дерматолог. Въпреки това, може да сте в състояние сами да диагностицирате псориазис. За да се направи диагностика на само-псориазис, е важно да се знаят признаците и симптомите на различните видове псориазис. Най-често срещаните форми включват:

 • Псориазис на плака: Псориазисът на плаката се проявява като сухи, червени, повдигнати лезии, покрити със сребристо бели люспи, които могат да се разсеят. Обикновено се появява на лактите, коленете, скалпа или долната част на гърба, въпреки че може да изникне навсякъде, включително гениталиите и вътре в устата.
 • Псориазис на ноктите: Псориазисът, който засяга ноктите, като ги кара да расте необичайно, прободе, да се обезцветят и / или да се отделят от нокътното легло. В тежки случаи ноктите могат да се рушат от пръста.

Guttate псориазис: Guttate псориазис обикновено засяга хора под 30 години. В тази форма, плаките са по-малки и наподобяват водни капки и обикновено се развиват внезапно, често след настинка или инфекция на горните дихателни пътища. Един от главните фактори за гноен псориазис е стрептокок в гърлото. Плаките обикновено се появяват върху тялото, ръцете, краката и скалпа и могат да бъдат покрити в по-фина скала от тези при псориазис на плаки.

 • Пустулозен псориазис: Според името му, пустулозен псориазис се характеризира с области на зачервена кожа, покрити с пълни с гной блистери. Фокалната форма на заболяването е ограничена до ходилата и / или дланите.
 • Обратен псориазис: Обратният псориазис се развива в кожните гънки като подмишниците, слабините, под гърдите, около гениталиите и седалището, а понякога и зад ушите. Той се усилва от триене и изпотяване. Най-често срещан при хора с наднормено тегло, той често започва много червено без много мащаб и може да изглежда блестящ.

Как за лечение на псориазис

След като се подложите на процес на диагностициране на псориазис, може да откриете, че наистина страдате от това състояние на кожата. Не се притеснявайте, защото има добри новини: Какъвто и псориазис да имате, можете да го лекувате с Revitol Dermasis Psoriasis Cream! Кремът е естествен състав, съставен от редица съставки, включително:

 • Палмово масло – Това прави формулировката по-лесно да се абсорбира през дебелите плаки.
 • Витамин Е ацетат – Интензивен антиоксидант, който може да предпази кожата от увреждащо действие на ултравиолетовите лъчи от слънцето и дава допълнителен хидратиращ ефект.
 • Melaleuca alternifolia – Има антибактериален ефект, който може да помогне за запазване на доброто състояние на кожата.
 • Салицилова киселина – намалява рН на външния слой на кожата и отслабва свързването между клетките на кожата. Този механизъм впоследствие спомага за омекотяване и разхлабване на плаките.

Лесно е да се приложи Revitol Dermasis Psoriasis Cream. Процесът може да отнеме само една минута. Просто измийте засегнатата от псориазис област и разтрийте крема там. Revitol Dermasis Psoriasis Cream помага да се елиминират симптомите на псориазис. Абсорбира се бързо и не оцветява дрехите и кожата ви. Можете да използвате крема до 4 пъти всеки ден. Всеки, който има някакъв вид псориазис, трябва да се интересува от Revitol Dermasis Psoriasis Cream. Кликнете върху банера по-долу, ако искате да опитате този невероятен продукт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>