Дали приемът на добавка за лечение на плешивост наистина работи?

Приемане на добавка за лечение на плешивост: струва ли си да опитате? Е, това вероятно работи, ще знаете точно, ако го опитате. Едно стойностно начинание – независимо от това, което се притеснявате, когато се погледнете в огледалото – е да се уверите, че диетата ви няма липса на основни хранителни вещества. Що се отнася до предотвратяване на плешивостта, това означава да се уверите, че ядете достатъчно протеини, желязо, омега-3 мастни киселини и витамин B. Ако по принцип не сте добре закръглен, здравословен ядещ, може да вземете добавка за лечение на плешивост, за да сте сигурни, че поне няма да влошите нещата.

Причината за плешивостта

Плешивостта на мъжкия модел може да приеме няколко форми, от отстъпваща линия на косата до дифузно изтъняване през короната или целия скалп. Причините могат да варират от заболяване, лекарства, неправилна диета, хормони и прекалено стайлинг. Всяка една от тези причини може да попречи на цикъла на растеж на косата и може да попречи на космените фоликули да растат нова коса. Губим средно 100-150 косъма на ден, а косата расте средно ½ инча на месец. Но когато забележите по-екстремно пропадане на косата или забавен растеж на косата от това, това може да е симптом на косопад. За мъжете може да намерите нарастващо плешиво петно ​​на върха на главата. Около 50% от хората имат някакъв вид косопад до 50-годишна възраст. За симптоми на косопад поради стареене или хормони, загубата на мъже най-често е постоянна. Но никога не се страхувайте, ако мъжете предприемат действия рано и вземат добавка за лечение на плешивост, те могат да подхранват изтъняващата коса, за да предотвратят допълнителни симптоми на косопад. Симптомите на косопад могат да причинят психологически стрес. Много мъже, които имат косопад, съобщават за чувства на депресия, самосъзнание и ниско самочувствие.

Какво се съдържа в добавката за лечение на плешивост?

Добавките могат да се използват за лечение на някои признаци на косопад, включително изтъняване и оплешивяване на косата. Добавянето на точната добавка към диетата ви всеки ден може да намали риска от плешивост. Ето какво обикновено се среща в добавките за лечение на плешивост.

  • Биотин.

Биотинът е витамин от В-комплекс (известен още като витамин Н), който укрепва протеиновата инфраструктура в косата, кожата и ноктите.

  • Витамини А и С.

Всички клетки се нуждаят от витамин А за растеж. Това включва косата, най-бързо растящата тъкан в човешкото тяло. Витамин А също помага на кожните жлези да направят мазна субстанция, наречена себум. Себумът овлажнява скалпа и спомага за поддържането на косата здрава. Витамин С е мощен антиоксидант, който помага да се предпази от оксидативния стрес, причинен от свободните радикали. Безплатните радикални щети могат да блокират растежа и да доведат до стареене на косата ви. Освен това тялото ви се нуждае от витамин С, за да създаде протеин, известен като колаген – важна част от структурата на косата. Витамин С също помага на тялото ви да абсорбира желязо, минерал, необходим за растежа на косата.

  • Цинк и селен.

Цинкът е от съществено значение за вашата имунна система, а също така има антиоксидантни свойства. В допълнение, той укрепва вашите космени фоликули и може да помогне за предотвратяване на някои видове косопад. Селенът действа като антиоксидант и помага да се отървете от тялото от вредните ефекти, които са резултат от излагане на слънце и околната среда. Освен това подобрява имунната ви система, като поддържа способността на тялото ви да поддържа правилните си функции, като растежа на косата.

  • Фолиева киселина.

Фолиевата киселина играе жизненоважна роля за растежа на клетките и тъканите от всички видове. Не само клетките на косата, но и клетките в ноктите, кожата и вътрешните органи. Фолиевата киселина е необходима за деленето и регенерацията на клетките, които са отговорни за растежа на косата.

Като се има предвид Propecia

Приемането на правилната добавка за растеж на косата може да бъде ефективно лечение за плешивост. Въпреки това може да отнеме повече от 6 месеца, за да се видят значителните резултати. Ако не можете да чакате твърде дълго, помислете за Propecia. Propecia (финастерид) е лекарско предписание, одобрено от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) първоначално като свиващо простатната жлеза лекарство, но през 1998 г. е одобрено и в по-ниска доза като лечение срещу плешивост. Продава се като лекарство с рецепта за простата под формата на таблетка от 5 милиграма под марката Proscar. За лечение на косопад той се продава в таблетки от 1 милиграм под марката Propecia. Предимства на Propecia за косата:

  • Propecia спира модела загуба на коса.
  • Propecia може да помогне за възстановяване на загубената коса.
  • Propecia е одобрена като безопасно и ефективно лекарство.

С Propecia ще видите значителни положителни резултати по-малко от 6 месеца. Propecia може дори да се комбинира с добавка за растеж на косата за по-бързи и по-добри резултати. Въпреки това, не забравяйте първо да се консултирате с вашия лекар. Ако искате да знаете повече за Propecia, не се колебайте да посетите официалния уебсайт.

Propecia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>