Гъбични инфекции причиняват при жените

Какви са причините за инфекциите с дрожди? Е, повечето инфекции на дрожди при жените са причинени от организма Candida albicans. Инфекциите с мая са много чести и засягат до 75% от жените в даден момент от живота им. Основният симптом на вагинална инфекция с дрожди е сърбеж, но може да възникне и парене, изпускане и болка при уриниране или полов акт. Възможно е една жена да предаде инфекция с дрожди на мъжки сексуален партньор, въпреки че инфекцията с дрожди не се счита за истинска болест, предавана по полов път, защото може да се появи при жени, които не са сексуално активни. Лечението на дрождената инфекция при мъжете, както при жените, включва противогъбични лекарства.

Какво е дрождена инфекция?

Вагинална инфекция на дрожди е гъбична инфекция, която причинява дразнене, освобождаване и интензивен сърбеж на влагалището и вулвата – тъканите на влагалищния отвор. Нарича се и вагинална кандидоза, вагиналната инфекция на дрожди засяга до 3 от 4 жени в даден момент от живота си. Много жени изпитват поне два епизода. Вагинална инфекция с дрожди не се счита за инфекция, предавана по полов път. Но има повишен риск от вагинална инфекция на дрожди по време на първата редовна сексуална активност. Има и някои доказателства, че инфекциите могат да бъдат свързани с устата до гениталния контакт. Каквито и да са инфекциите с дрожди, медикаментите могат ефективно да го лекуват. Ако имате рецидивиращи инфекции с дрожди – четири или повече в рамките на една година – може да се нуждаете от по-дълъг курс на лечение и план за поддръжка.

Причините за гнойни инфекции

Причините за инфекции с дрожди не са ограничени до един или два фактора. Много неща могат да променят баланса на дрождевите организми, които обикновено присъстват във вагината. Ако има твърде много, може да предизвика инфекция с дрожди. Тригерите включват:

  • Менструация: Промените в хормоналните нива по време на нормален менструален цикъл могат да доведат до случайни или повтарящи се инфекции с дрожди.
  • Повишени нива на естроген: Жените, които приемат противозачатъчни хапчета, които имат висока доза естроген, както и тези на естрогенната хормонална терапия са по-податливи на развитие на дрождена инфекция.
  • Бременност: Повишените нива на естроген по време на бременност правят жените по-податливи на повтарящи се инфекции с дрожди.
  • Антибиотици: Антибиотиците с широк спектър на действие убиват здрави лактобацилни бактерии във вагината, което позволява дрождите да се размножават.
  • Диабет: Независимо дали е контролиран или неконтролиран, диабетът поставя жените с по-висок риск от развитие на дрождена инфекция.
  • Лечение на рак: Подложени на химиотерапевтично лечение създава по-голям риск от развитие на дрождена инфекция.
  • Нарушена имунна система: Жените с отслабен имунитет от кортикостероидна терапия или ХИВ инфекции са изложени на по-голям риск от развитие на дрождена инфекция.

На последно място, повечето инфекции с дрожди са резултат от тип Candida гъбичка, известна като Candida albicans, която обикновено отговаря на стандартни лечения, но съществуват и други щамове, които са по-устойчиви на общите възможности за лечение. Ако изпитвате някакви проблеми при лечението или лечението на инфекцията, консултирайте се с медицински специалист.

Може ли причините за вагинални инфекции да се избягват?

Има начини жените да избягват причините за инфекции с дрожди. Жените могат да се чувстват по-удобно и да имат по-малко раздразнение, ако носят дишащо памучно бельо и разхлабени дрехи и избягват вагинални спрейове и душове. Има начини жените да избягват причините за инфекции с дрожди. Жените могат да се чувстват по-удобно и да имат по-малко раздразнение, ако носят дишащо памучно бельо и разхлабени дрехи и избягват вагинални спрейове и душове. Има научни доказателства, че тези неща предотвратяват инфекциите на дрождите. Ако жената има диабет, поддържането на нейните нива на кръвната захар под контрол ще й помогне да избегне заразяване с дрожди. Ако мислите, че имате инфекция, обадете се на Вашия лекар за съвет. Не приемайте остатъчни антибиотици или някой друг антибиотик или лекарство, защото те са грешен избор за вашето състояние. А приемането на антибиотици, когато не са необходими, може да направи инфекциите с дрожди по-тежки. Също така е възможно яденето на една чаша кисело мляко (което съдържа ацидофилусни бактерии) на ден е полезно за предотвратяване на инфекции с дрожди. Въпреки това, яденето само на кисело мляко няма да лекува или предотвратява вагинални инфекции с дрожди. Трябва да ядете здравословни храни, които са с ниско съдържание на захар, поддържат самохигиена и водят по-малко стресиращ живот. Можете да кликнете върху банера по-долу, за да разберете по-подробни стъпки за предотвратяване на инфекции с дрожди при жените.

Candida Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>