Голямото значение на креатина за спортното хранене

Много атлети използват креатин за спортно хранене, тъй като е доказано, че подобрява начина, по който човек може да играе спортове, които изискват кратки енергийни изблици. Креатинът е вещество, открито естествено в тялото ви – особено в мускулните клетки. Обикновено се приема като добавка. Може да се възползвате от добавките на креатин, ако извършвате дейности като:

  • Спринт за бягане или колоездене.
  • Отборни спортове като хокей, футбол и баскетбол, които изискват къси мощност.
  • Вдигане на тежести и тренировки за сила.

Ползите от креатина за спортно хранене

Най-честата употреба на креатинови добавки е да спомогне за постигане на целите на културизма. Късите, бързи движения използват различна енергийна система от аеробните упражнения. Той използва предимно креатин, така че на теория колкото по-висок креатин имате, толкова повече време имате до умора. Креатинът, аминокиселината, естествено помага на тялото да произвежда повече аденозин трифосфат, малка молекула, която всъщност е първичен енергиен източник на тялото ви. Но изследванията показват, че тялото ви е способно да съхранява достатъчно аденозин трифосфат в продължение на 8 до 10 секунди с високо интензивно физическо натоварване – и след това трябва да произведе нов аденозин трифосфат, за да продължите. Ако тренирате с максимална интензивност, тялото ви буквално не може да произведе достатъчно аденозин трифосфат, за да се справи. Ето къде идват креатиновите добавки: те могат да помогнат за увеличаване на запасите от фосфокреатин (органично съединение на креатин и фосфорна киселина, които се съхраняват в мускулната ви тъкан), за да се получи нов аденозин трифосфат по време на упражнения с висок интензитет.

Креатин за културисти

Всички атлети могат да използват креатин, но тези, които ще получат най-голяма полза от креатина, са културисти. Всички културисти наистина се нуждаят от креатин за спортно хранене. Креатинът може да повиши растежа на мускулните влакна два до три пъти повече от тренировката без него, както и да удвои телесната маса на мускулите и да удвои максималното тегло, което някой може да пресира в едно повторение. В едно изследване е установено, че креатинът е най-полезната добавка за добавяне на мускулна маса от шест добавки, които са имали достатъчно данни, за да бъдат анализирани в мета-анализа. Не само културистите могат да се възползват. Високоактивни вегани и вегетарианци също могат да получат енергиен тласък от добавките на креатин, ако не получават достатъчно от диетата, а децата с редки метаболизиращи креатина синдроми могат да видят подобрения в някои симптоми, ако приемат креатинови добавки.

Какво трябва да търсите, когато купувате креатин за спортно хранене

Когато купувате креатин за спортно хранене, не забравяйте, че всички добавки не са еднакви. Цените варират и в някои случаи може да плащате за марката. Добрите неща, които трябва да търсите, са лабораторни анализи на бутилката, които ви казват колко чист е креатинът, както и списъците на съставките, които казват какво друго се съдържа в добавката. Продуктите с добро качество ще предлагат чист креатин, без пълнители и 100% гаранция за връщане на парите. Можете да закупите добавки с креатин в спортни зали и здравни клубове, в магазини за здравословни храни или по интернет. Ако се нуждаете от информация за най-доброто място за закупуване на добавки за креатин онлайн, кликнете върху банера по-долу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>