Големите ползи от ниацин за спортисти

Бъдете готови да научите за големите предимства на ниацин за спортистите, къде да го намерите и защо трябва да се притеснявате, ако не е във вашия дневен режим. Витамин В3, по-известен като ниацин, е един от осемте витамини. Ниацинът е важен водоразтворим витамин, което означава няколко неща за вас. Ниацин се получава само чрез диета. Когато витаминът е “съществен”, това означава, че тялото ви не го произвежда естествено. Без ниацин в тялото ви ще се сблъскате с много различни болести. Ето защо трябва да намерите начини да дадете на тялото си правилното количество ниацин. Диетолозите дори силно препоръчват висок прием на ниацин за спортистите.

Значението на ниацин за спортистите

Независимо от нивото на активност, всеки може да се възползва от повишената мускулна издръжливост. Способността за поддържане на мускулна активност за дълги периоди от време може да подобри мобилността при възрастните хора и да даде на атлетите конкурентно предимство. Мускулната издръжливост е резултат от няколко фактора, включително влиянието на витамини, които са жизненоважни за ефективни мускулни контракции. Диетолозите винаги напомнят за значението на ниацин за спортистите, защото е доказано, че увеличава мускулната издръжливост, което може да ви помогне да се представите по-добре като спортист. Медицинската общност също отдавна е признала ползата от ниацин за много аспекти на сърцето и здравето на кръвообращението. Например, добавка за ниацин се използва за повишаване нивата на добър холестерол в организма. Установено е, че има благоприятен ефект за понижаване на възпалението на кръвоносните съдове и за стабилизиране на плаката в кръвоносните съдове.

Как действа ниацинът?

Поради предимствата на ниацин по отношение на здравето на сърцето и кръвоносните съдове и неговите енергийни качества, вече има много научни изследвания за ползите от ниацин за спортистите. Проучванията установяват, че ниацинът или витамин В3 имат сходни ефекти с други витамини от група В, тъй като помага на организма да преобразува въглехидратите в глюкоза, така че да могат да се използват като гориво. За разлика от други витамини от група В, ниацинът е важен за производството на човешки растежен хормон. Ниацинът също спомага за подобряване на кръвообращението и увеличава издръжливостта на мускулите, като позволява на атлетите да се движат по-далеч. Мускулната издръжливост често се определя като способност за извършване на много повторения на дадено движение с малко или никаква съпротива в продължение на дълъг период от време. Издръжливостта също ще предотврати умората по време на тренировките и спортните състезания. Активните индивиди, които нямат ниацин – включително състезатели от колежа и други елитни конкуренти – могат да се представят по-зле по време на тренировки с висока интензивност и да имат намалена способност за възстановяване и изграждане на мускули, отколкото партньорите с богати на хранителни вещества диети. Вашата диета може силно да повлияе на ефективността на мускулите ви, така че храненето с богати на ниацин храни и приемането на ниацин е важно.

Ниацин за спортисти: крайни думи

Витамин В3 или ниацин не може да се съхранява от човешкото тяло, но трябва постоянно да се попълва от хранителни източници или добавка на ниацин. Храните, естествено по-високи в ниацин, включват месо от органи, пиле, дати, авокадо, ядки и гъби. Най-високият единичен източник е бирена мая. Нуждата от ниацин се увеличава след физически упражнения. Затова атлетите се нуждаят от повече ниацин от по-малко активните хора. Стресът, болестта и увреждането на тъканите също увеличават нуждата на тялото от ниацин. Повечето спортисти не могат да получат високо съдържание на ниацин от храната, която ядат всеки ден, така че е необходимо използването на добавка на ниацин. Ако изберете Niacin Max като добавка на ниацин, вие сте в добри ръце. Тази добавка е превъзходна. Той съдържа формула, която е отговорна за подобряване на притока на кръв и увеличаване на нивата на кислород в организма. Известно е, че Niacin Max повишава вашата издръжливост, така че да можете да достигнете максималната си производителност като спортист. Известно е, че се абсорбира бързо в кръвния Ви поток и доставя съставките му, за да реализирате положителни резултати. Тя осигурява жизненоважни хранителни вещества за тялото ви, които са отговорни за повишаване на растежа на мускулите ви. Тя ви помага да подобрите спортните си постижения, да изградите желаната физика и да ви помогне да постигнете фитнес целите си за кратък период от време. Използва се за подпомагане на изгарянето на съхранените мазнини, за да се постигне по-тънка фигура. Къде да купя Niacin Max? Единственият легален източник на добавката в момента е официалният сайт. Макар че може да откриете много други онлайн доставчици, които твърдят, че предлагат Niacin Max, дори не мислете да поръчате от тях. Най-вероятно те предлагат фалшиви или лоши продукти. За да сте сигурни, че купувате реалния продукт, се занимавайте само с уебсайта на продукта.

Niacin Max

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>