Глюкозамин ползи за ставите и остеоартрит.

Глюкозаминът е популярна хранителна добавка. Тази статия изследва ползите от глюкозамин за ставите и остеоартрит. Фармацевтичните компании дълги години рекламират добавки с глюкозамин като лечение на остеоартрит. Остеоартритът е състояние, при което хрущялите, облицоващи повърхностите на ставите, се изтъняват поради костите, които се търкат една върху друга за дълъг период. Приемът на глюкозамин при остеоартрит е една от най-честите форми на допълваща медицина в западните общества. Прочетете, за да знаете за ползите от глюкозамин за ставите и остеоартрит.

Какво е глюкозамин?

Глюкозаминът е молекула, която се среща естествено в тялото ви, но е и популярна хранителна добавка. Глюкозаминът е жизненоважен за изграждането на хрущяли. Хрущялът е гъвкава, жилава съединителна тъкан, намираща се в няколко части на тялото. Тази твърда, гумена тъкан функционира като подплънка в краищата на дългите кости, където се срещат ставите. Глюкозамин, особено глюкозамин сулфат, се извлича от черупките на миди, за да се правят хранителни добавки. В някои хранителни добавки глюкозаминът може да се комбинира с други съставки, включително хондроитин сулфат. Хондроитинът е подобно вещество на глюкозамин и се намира естествено и в ставите.

Глюкозамин ползи за здравето на ставите

С остаряването нивата на глюкозамин в тялото ви падат. Така че с времето това играе роля за влошаване на ставите и тогава започвате да осъзнавате действително ползите от глюкозамин за ставите. Остеоартритът е една форма на влошаване на ставите, състояние, при което хрущялът, облицоващ повърхностите на ставите, се изтънява поради костите се търкат една върху друга за дълъг период. Остеоартритът се причинява и от намаленото производство на протеогликан, основен компонент на хрущяла, с напредване на възрастта. Това води до болки в ставите и скованост. Естественият глюкозамин в тялото ви е необходим за биосинтезата на протеогликана. Ако нивата на глюкозамин в тялото ви са намалели, все още можете да получите ползи от глюкозамин за здравето на ставите, като приемате глюкозамин добавка. Глюкозаминовата добавка може да увеличи количеството на хрущяла и синовиалната течност, които някой поддържа, като спомага за предотвратяване на разрушаване на ставите и облекчаване на болката. Тъй като влошаването на ставите и загубата на хрущял са чести задействания на остеоартрит, лесно е да се разбере защо изследванията предполагат, че свойствата на изграждане на хрущял са важни начини за естествено облекчаване на симптомите на състоянието. Хората със силна болка в ставите ще се възползват от добавки с глюкозамин. Много отзиви съобщават за намиране на облекчение от болка само за шест до осем седмици.

Как да получите глюкозамин ползи от добавка

Projoint Plus е една от най-добрите добавки за здравето на ставите, която е съставена от естествени съставки, включително глюкозамин. Съставките на Projoint Plus насърчават гъвкавостта, подвижността на ставите и по-доброто здраве на ставите. В допълнение, те са безопасни и подходящи за употреба от всеки. Следва списък на съставките на Projoint Plus:

 • Глюкозамин.
 • Хондроитин сулфат.
 • Екстракт от босвелия.
 • куркума.
 • бромелаин.
 • Кверцетин.
 • метионин.

Предимства на Projoint Plus:

 • Съдържа няколко съединения, важни за здравето на ставите.
 • По-бързо действие от други добавки за стави на пазара.
 • Насърчава заздравяването.
 • Минимизира възпалението.
 • Подобрява мобилността и гъвкавостта.
 • Предотвратява дегенерация на ставите.

Трябва да консумирате Projoint Plus ежедневно, за да изпитате тези ползи. Ще отнеме приблизително две до три седмици, за да се видят истинските положителни ефекти. За повече подробности, моля, посетете официалния сайт Projoint Plus.

Projoint Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>