Глюкозамин и хондроитин за лечение на остеоартрит

Глюкозамин и хондроитин са популярни добавки, използвани за лечение на болка и загуба на функция, свързани с остеоартрит. Много хора с артрит – особено остеоартрит – използват добавки в диетата си, за да облекчат болката от артрит. Глюкозаминът и хондроитинът са най-известните. Конвенционалната медицина все още няма доказано лечение за спиране или забавяне на прогресията на остеоартрит. Хранителните добавки глюкозамин и хондроитин сулфат се появиха като алтернатива за лечение на пациенти, страдащи от болка от остеоартрит.

Какво представляват глюкозамин и хондроитин?

Глюкозаминът и хондроитинът са компоненти на нормалния хрущял. В тялото те са градивните елементи на хрущяла и изглежда, че стимулират тялото да прави повече хрущяли. За производството на добавки глюкозаминът може да се добива от черупки на миди или да се направи в лабораторията. При лабораторни изследвания глюкозаминът показва противовъзпалителни свойства и дори се оказва, че подпомага регенерацията на хрущяла. Междувременно хондроитинът може да се произвежда от хрущялите на животни, като крави, свине или акули, или може да се направи в лабораторията. Добавката е одобрена като рецептурно лечение за остеоартрит. В Съединените щати често се комбинира с добавка глюкозамин.

Предимства на глюкозамин и хондроитин при остеоартрит

Остеоартритът възниква, когато хрущялът в краищата на ставите се износва и откритите кости се търкат заедно. Този дегенеративен процес причинява излишно триене в ставите, което води до загуба на движение, скованост и болки в ставите. Остеоартритът е по-често срещан сред хората на средна възраст и по-възрастните. Симптомите могат да варират от лека до много силна болка в гърба, шията, ръцете, бедрата, коленете и / или стъпалата. Тъй като глюкозаминът и хондроитинът са част от естествения хрущял, те служат като защитни средства за костите. Те имат определени фармакологични свойства, които ги правят полезни при лечението на остеоартрит.

  • Те действат като противовъзпалителни средства.
  • Те служат като антиоксиданти.
  • Те имат хондропротективен ефект.
  • Добавката на хондроитин намалява болката и загубата на кост при остеоартрит.
  • Добавката с глюкозамин намалява болката при остеоартрит.
  • Комбинацията на глюкозамин и хондроитин намалява прогресията на остеоартрит.

Коя марка остеоартрит добавка трябва да използвате?

Има много различни марки глюкозамин и хондроитин, които обикновено се продават заедно като една добавка за остеоартрит. За да се уверите, че получавате постоянна доза от добавките, придържайте се към реномирана марка; изберете продукти, продавани от големи и утвърдени компании. Ако нямате идея, препоръчваме ви да използвате ProJoint Plus. ProJoint Plus съдържа глюкозамин и хондроитин, както и други съставки, които рядко срещате всички в една добавка. Комбинацията от тези съставки действа синергично за контрол на болката в ставите и минимизиране на възпалението. Те осигуряват по-добри резултати в сравнение с повечето здравни добавки за ставите, които съдържат само едно или две съединения. ProJoint Plus може да се използва от хора, страдащи от артрит, остеоартрит, или може да се използва за лечение на болки в тазобедрените стави по време на бягане или болка, свързана с повдигане, или интензивни сърдечни процедури. Спортистите ще харесат многото предимства, които тази добавка може да предложи, но също така и хората, които страдат от хронична болка в ставите. Тъй като съдържа изцяло натурални съставки, няма и известни странични ефекти, което е още една причина да надхвърля противодействащите противовъзпалителни средства. Ако търсите многозадачна изцяло натурална здравна добавка за борба с дегенерацията на ставите и болката, ProJoint Plus е този, от който се нуждаете. Кликнете върху банера по-долу, за да получите ProJoint Plus.

Projoint Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>