Вторично безплодие: защо отново не мога да забременея?

Искаш да имаш друго бебе, но бременността е упорито неуловим този път. Тогава може да поискате от Бога или от себе си: “Защо не мога да забременявам отново?” След като имате първото си бебе, може да мислите, че забременяването ще се случи лесно. Но за съжаление това не винаги е вярно. Така че въпросът “защо не мога да забремея отново” всъщност не е рядкост. Много двойки нямат проблем със зачеването втори път, но милиони двойки се борят с вторично безплодие.

Какво е вторично безплодие?

Вторичното безплодие е невъзможността да забременеете или да забременеете, след като вече сте имали бебе, и това е по-често, отколкото бихте си помислили, което представлява около 50% от случаите на безплодие. Всъщност, повече двойки изпитват вторично безплодие, отколкото първичното безплодие. Особено често се среща при жени, които изчакват до края на 30-те или дори 40-те години, когато раждаемостта се влошава, за да имат второ бебе. Ако имате въпроса “защо не мога да забремея отново”, прочетете за да знаете възможните причини и каква помощ трябва да потърсите.

Защо не мога отново да забременявам: причините

Има редица фактори, които могат да допринесат за проблема за зачеването отново. Те могат да бъдат свързани с жени, свързани с мъже или комбинация от двата фактора.

 • Възраст на жената.

Дали една жена е заченала лесно или не в миналото, количеството и качеството на яйцата намаляват с възрастта. Тъй като много жени сега чакат малко повече време, за да имат първото си дете, до момента, в който те отново се опитат да забременеят, те могат да имат значително по-малък шанс за зачеване. Намаляването на фертилитета при жените е най-голямо, след като сте изминали средата на 30-те години.

 • Проблеми със спермата.

Човешката плодовитост може да се промени с времето, а здравните проблеми или лекарствата могат да повлияят на качеството или количеството на спермата. Дори ако сте със същия партньор, мъжките фактори, които допринасят за безплодието, трябва да бъдат изследвани с анализ на спермата. Ако посещавате специалист по фертилитет, те ще поръчат този тест или ще можете да посетите местния лекар за препращане към специалист по фертилитет.

 • Наднормено тегло.

Теглото може да има огромно влияние върху способността за зачеване. Прекомерното увеличаване на теглото може да допринесе за овулаторната дисфункция и може да увеличи риска от спонтанен аборт. Повишаването на теглото може също да бъде симптом на синдрома на поликистозните яйчници. При мъжете прекомерното тегло може да повлияе негативно върху производството на сперматозоиди, като повишава нивата на естроген.

 • Синдром на поликистозните яйчници.

Синдромът на поликистозните яйчници, хормонален дисбаланс, който може да наруши овулацията, е често срещана причина за вторично (и първично) безплодие. Ако периодите Ви са нередовни или липсват, говорете с Вашия лекар, за да проверите дали имате поликистозен яйчников синдром.

 • Консумация на алкохол.

Един от всеки четирима родители признава, че е увеличил приема на алкохол след раждането на първото си бебе. Но пиенето може да повлияе негативно на потенциала на Вашето бебе. Проучванията показват, че три малки чаши вино седмично могат да намалят шансовете ви за зачеване с 66%. Твърде много алкохол може да повлияе на качеството на яйцата, така че всеки, който се опитва да забременее, трябва да ограничи или премахне алкохола и да отреже пушенето.

Защо отново не мога да забременявам: какво да правя

След като получим отговорите на въпроса “защо не мога да забремея отново”, следващият въпрос ще бъде “какво да направя, за да се определи това условие.” Преди да приемете, че се нуждаете от медицинска намеса, проверете дали има нещо, което можете да направите сами, за да направите своя фертилност, като погледнете причините или факторите, които правят бременността за втори път по-трудна. Ако искате да получите пълно ръководство за това какво да направите за постигане на бременност отново, електронната книга PregnancyMiracle е всичко, от което се нуждаете. PregnancyMiracle на Лиза Олсън е за вас, ако:

 • Опитвали се да забременеете дълго време, но не са успели.
 • Имате затруднения да забременеете за втори път.
 • Опитали сте други усилватели на бременността и плодовитостта, които не са работили.
 • Вие сте в края на 30-те или 40-те години.
 • Имате синдром на поликистозен яйчник.
 • Имате кисти на яйчниците или мързеливи яйчници.
 • Вашият мъжки партньор има нисък брой сперматозоиди.
 • Искате да сте в състояние да постигнете бременност, без да се налага да използвате лекарства.

Тази книга съдържа много информация за вашето здраве и плодовитост. Лесно е да се разбере и е добре организирано, така че да можете да намерите това, което търсите. Книгата съдържа много стъпки по стъпка, така че да можете да обърнете причините за безплодието и да решите проблемите си по естествен и здравословен начин. Посетете официалния сайт на PregnancyMiracle, ако искате да опитате книгата. Повярвайте ни, наистина можете да разчитате на PregnancyMiracle и няма какво да губите, ако искате да опитате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>