Всичко за прах от суроватъчен протеин

Прахът от суроватъчен протеин е висококачествена добавка от естествен протеин, намиращ се в кравето мляко. Млякото има два протеина: казеин (около 80%) и суроватъчен протеин (приблизително 20%). Прахът от суроватъчен протеин е по-разтворим от казеина и също така има по-високо качество. Суроватката често се нарича най-добрият протеин, тъй като е най-хранителен протеин и осигурява оптимално хранене за бързо абсорбиране в мускулите.

Има ли различни видове суроватъчен протеин?

Суроватъчният протеин се предлага в четири основни вида, в зависимост от използвания производствен процес. Всеки от тях има своите предимства и характеристики, и отговаря на различните нужди и предпочитания.

  • Концентрат на суроватъчен протеин.

Това е вид суроватъчен протеин, който ще видите най-често, тъй като той е най-често срещаният. Той има по-малко мазнини от други форми и по-високи нива на лактоза и полезни компоненти. Съдържанието на протеин в концентрата на суроватъчен протеин обикновено е между 30% и 90%.

  • Изолят суроватъчен протеин.

Тази форма включва отстраняване на мазнини и лактоза, което води до много високо съдържание на протеин от около 90 процента. Трябва да знаете, че този тип съдържа много по-малко полезни биоактивни съединения, тъй като те се губят по време на производствения процес. Хората, които имат проблеми с непоносимост към лактоза, ще открият, че това е добър вариант за тях.

  • Хидролизат на суроватъчен протеин.

Този тип е по-скъп от други. Той включва добавяне на вода към състава, така че е по-лесно да се смила.

  • Роден на суроватъчен протеин.

В този вид се използва обезмаслено мляко в производствения процес. Този тип, за разлика от други, не е страничен продукт от производството на сирене. Ще видите този вид да се продава като концентрат или изолат.

Как и кога да се използва прах от суроватъчен протеин

Няма истински твърди правила за това как и кога да се използва прах от суроватъчен протеин, тъй като той е основно хранителен продукт, точно като сирене или кисело мляко. Въпреки това, има няколко умни начина да го използвате. Прахът от суроватъчен протеин често се използва след тренировка, тъй като бързо се усвоява и е доказано, че увеличава синтеза на мускулен протеин и намалява разграждането на мускулния протеин след тренировка. Типичната гама за консумация на суроватъчен протеин на прах след тренировка е между 20-40 грама. Можете да получите ефект при по-ниски дози, но не изглежда да увеличите ефекта и много повече от 40 грама води до по-ниска възвръщаемост на инвестициите. Можете да консумирате суроватката на прах след тренировка във вода или да я смесите с млякото. Можете дори да го комбинирате с замразени плодове за ласкател или да го добавите към всяка друга храна, за да увеличите съдържанието на протеин в храненето след тренировка. Суроватъчният протеин може да се използва и за източник на протеин при хранене или лека закуска. Например, смесването на суроватъчен протеинов прах с вашата овесена каша сутрин може да увеличи съдържанието на протеин в закуската ви или да го вземете на работа и да я пиете като закуска.

Избор на безопасен прах от суроватъчен протеин

Бъдете внимателни при избора на прах от суроватъчен протеин. Повече от 25% от всички добавки на пазара са заразени с допълнителни съставки или не съдържат достатъчно количество от изброените съставки. За колегиални и професионални спортисти това е особено важно, защото може да доведе до загуба на стипендия, забрана за спорт или лишаване от медали и титли. За всеки спортист обаче, опетнените добавки могат да имат тежки последствия за вашето здраве и безопасност, така че трябва да избирате разумно. Купете суроватъчен протеинов прах от уважавани компании. Може също да искате да се срещнете със спортен диетолог, за да определите коя марка е подходяща за вас. Или можете да кликнете върху банера по-долу, за да получите надеждно ръководство за закупуване на най-добрия прах от суроватъчен протеин.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>