Всичко за затлъстяването и управлението на теглото

Един на всеки трима американци е с наднормено тегло. Виждайки този факт, е необходимо да научим за затлъстяването и управлението на теглото. В един свят, където затлъстяването, което все повече се среща при деца и тийнейджъри, е по-разпространено от всякога, необходимостта да се образоват за затлъстяването и управлението на теглото е една от най-важните грижи, които всички хора трябва да имат за своето здраве.

Общо описание на затлъстяването

Затлъстяването е хронично състояние, което се определя от излишното количество телесни мазнини. Индексът на телесна маса (ИТМ) е термин, който рутинно се използва от лекари и изследователи за описване и изчисляване на телесното тегло на дадено лице, като се отчита височината на човек, за да се определи затлъстяването или общото състояние на наднорменото тегло. Индексът на телесна маса е равен на теглото на лицето в килограми, разделено на височината в квадрат на квадрат (индекс на телесна маса = kg / m2). За възрастни, индексът на телесна маса от 30 или повече се счита за състояние на затлъстяване и ИТМ над 40 се счита за състояние на тежко затлъстяване. Приблизително един на всеки трима американци е с наднормено тегло и честотата на затлъстяване дори се е удвоила от 1991 г. насам. По-просто казано, затлъстяването означава да имате толкова много телесни мазнини, че здравето ви е в опасност. Твърде многото мазнини в тялото може да доведе до:

 • Диабет тип 2.
 • Сърдечно заболяване.
 • Високо кръвно налягане.
 • Артрит.
 • Сънна апнея.
 • Удар.

Децата и тийнейджърите наистина трябва да бъдат информирани за затлъстяването и управлението на теглото, така че те да са наясно, за да избегнат рисковете за здравето, причинени от наднорменото тегло.

Причините за затлъстяване

Затлъстяването е много сложно и не е просто проблем на волята или самоконтрола. По принцип това е резултат от комбинация от:

 • яде твърде много,
 • получаване на твърде малко физическа активност,
 • и генетика.

Наднорменото тегло или затлъстяването възниква, когато с течение на времето тялото приема повече калории, отколкото изгаря. Въпреки това, някои хора печелят тегло по-лесно от други. Друга възможна причина за затлъстяване е хормонален дисбаланс, както при хипотиреоидизъм (подтискане на щитовидната жлеза) или синдром на Кушинг. Това обаче са редки. Някои лекарства могат да доведат до увеличаване на теглото, като тези, използвани за лечение на диабет, психични заболявания, неврологични заболявания или възпалителни състояния. Вашият лекар може да предложи друго лекарство, което има по-малко влияние върху наддаването на тегло. Нашето разбиране за затлъстяването нараства бързо. Например сега знаем, че мастните клетки, стомашно-чревния тракт и мозъкът произвеждат много хормони, които играят важна роля за това колко ядете, колко енергия (калории) харчите и колко ще претеглите.

Преглед на затлъстяването и управлението на теглото

Затлъстяването е състояние, което може да причини няколко рискове за здравето. Решението за преодоляване на затлъстяването за съжаление не е лесно. Въпреки това, някои лечения са доказано ефективни за справяне със затлъстяването. Основните ключове за управление или предотвратяване на затлъстяването са диета, физически упражнения и здравословен начин на живот. Някои добавки могат да бъдат взети за помощ, но не забравяйте да изберете един продукт, който е висококачествен и естествен. Преди всичко, животът на здравословен начин на живот е това, от което се нуждаете най-много, за да управлявате затлъстяването. Направете следното, за да започнете здравословен начин на живот:

 • Намалете консумацията на храни с високо съдържание на захар и мазнини.
 • Увеличете консумацията на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.
 • Прекарайте поне 30 минути на ден, за да направите умерена физическа активност, например бързо ходене.
 • Не оставяйте закуската си, яжте три пъти на ден.
 • Трябва да сте физически по-активни. Например, когато е възможно, вземете стълбите или паркирайте колата си по-далеч на паркинга.

Трябва да живеете здравословен начин на живот до края на живота си. Това ще гарантира не само идеалното тегло на тялото, но и добро цялостно здраве и щастлив ум. За повече информация относно затлъстяването и управлението на теглото кликнете върху банера по-долу.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>