Връзката с екзема-алергия

Учените все още изучават екзема-алергична връзка. Но разбирането на връзката може да ви помогне да управлявате болестта. Защо хората получават екзема и алергия? Дали екзема-алергичната връзка започва с кожен проблем, дължащ се на дефектна бариера на кожата, която позволява на алергиите да проникнат в организма и да предизвикат имунна дисрегулация? Или започва с алергична имунна система, която води до възпаление и прави кожата бариера дефектна, причинявайки екзема в порочен цикъл? Тези въпроси предизвикаха дебат за пиле или яйце. Но нека се опитаме да проучим тук и да намерим яснота.

Екзема-алергия: определението

  • екзема.

Думата екзема се използва за описване на редица хронични кожни заболявания. Атопичният дерматит е най-често срещаният вид екзема, особено при бебета и малки деца. В Канада около 10% от бебетата и децата имат форма на атопичен дерматит на екзема. Екзема е хронично състояние, което причинява червени, сърбящи области на кожата. Понякога сърбежът е много тежък. Когато кожата е надраскана, тя може да се счупи, да изцеди, а след това да се накисва. Симптомите на екземата могат да дойдат и да си отидат. Бебетата с екзема често я имат по бузите, челото и скалпа. По-големите деца често я имат на ръцете, китките, глезените, стъпалата и вътрешната страна на гънките на лактите и коленете.

  • Алергия.

Алергията е резултат от анормален имунен отговор, особено на хранителен протеин. Хранителните протеини, които могат да предизвикат алергична реакция, се наричат ​​хранителни алергени. Хората с хранителна алергия ще имат алергична реакция всеки път, когато ядат храната, към която са алергични. Управлението на хранителната алергия включва избягване на храната, която причинява алергична реакция. Ако подозирате, че реагирате на храна, спрете да консумирате тази храна. Ако сте загрижени за храненето си, говорете с диетолог.

Връзката на екзема-алергия

Повечето видове екзема не са алергии. Но болестта може да избухне, когато сте около неща, които предизвикват алергична реакция. Имунната система на вашето тяло реагира на вещества, наречени алергени, които обикновено не са вредни. Може да получите кошери, сърбеж, подуване, кихане и хрема. Алергените не се ограничават до някои храни, а могат да включват и:

  • Прахови акари.
  • Цветният прашец.
  • Перки за домашни любимци.

Децата с екзема са по-склонни да имат хранителни алергии, като яйца, ядки или мляко. Те често правят симптомите на екземата по-лоши за децата, но не и за възрастните.

перспектива

Въпреки че екземата и алергията са отделни състояния, но екзема-алергия е свързана. Хранителната алергия може да предизвика екзема, а екземата може да увеличи шанса за развитие на хранителна алергия. За да контролирате алергията, няма друг начин, освен да промените начина си на живот, особено ежедневната си диета. Някои алерголози препоръчват приемане на противовъзпалителна диета. Противовъзпалителната диета подчертава храните, които имат противовъзпалителни свойства като храни, богати на омега-3-мастни киселини. Яденето на храни, богати на пробиотици като кисело мляко, мисо и кефир също се препоръчва. А храните, които не бихте могли да избегнете, включват яйца, мляко, пшеница и фъстъци. Тези храни са силно свързани с екземата. Междувременно, за справяне с екзема, ви предлагаме да използвате Revitol Eczema Cream. Разработен с водещи дерматолози, този крем е клинично доказано ефективен начин за облекчаване и овлажняване на раздразнената кожа. Revitol Eczema Cream е дерматологично тестван и е естествен начин за лечение на екзема. Този крем съдържа колоидна овесена каша, която е изключително полезна за кожата. Колоидната овесена каша се отнася до фино смлян овес, който се смесва с друга течност, като вода. Revitol Eczema Cream също съдържа керамиди за допълнителни ползи за кожата. Керамидите са липидни молекули, които естествено се намират на кожата и са от съществено значение за поддържане на бариерните и защитни функции на кожата. Тази бариера запазва така необходимата влага, от която се нуждае вашата кожа. Ето официалния сайт на Revitol Eczema Cream, за да можете веднага да започнете да лекувате екзема!

Revitol Eczema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>