Връзката на хромовия пиколинат и нивата на кръвната захар

Някои изследвания върху хромовия пиколинат и кръвната захар установяват, че добавянето на хром е прост метод за подобряване на контрола на кръвната захар при някои хора. Изследванията показват, че хромовият пиколинат може да нормализира нивата на кръвната захар, да подобри оползотворяването на кръвната захар и да намали нуждите от инсулин при пациенти с непоносимост към глюкоза и инсулинова резистентност.

Какво е хромът

Преди да продължите да обсъждате връзката между нивата на хромовия пиколинат и нивото на кръвната захар, първо трябва да знаете какво е хромът. На пръв поглед хромът звучи смътно, сякаш може да е свързан с хромирана броня или умивалник за баня. Затвори, но не съвсем. Хромът е тънък слой от определена форма на хром (хексавалентен), който се нанася върху метален предмет. Хексавалентният хром е токсичен и канцерогенен. Формата на хром, която е биологично активна и се намира в храната, се нарича тривалентен хром. Известно е, че хромът подобрява действието на инсулина. Още през 1957 г. проучване, проведено с плъхове, показва, че съединение в пивоварната мая е предотвратил свързано с възрастта намаляване на способността на плъховете да поддържат кръвната си захар на нормално ниво. Няколко години по-късно хромът се идентифицира като съставка в дрождите и впоследствие се определя като глюкозен толеранс.

Как хромов пиколинат работи за понижаване на захарта в кръвта и подобряване на контрола върху диабета

Хромът е микроелемент, което означава, че тялото изисква изключително малки количества. Изследователите откриха, че хромът помага на организма да поддържа безопасно ниво на кръвната захар чрез повишаване на сигналната активност на инсулина, след като инсулинът се свързва с клетките. Тази сигнализираща активност помага да се движи глюкозата от кръвта в клетките, като по този начин се намалява количеството захар в кръвта и се подобрява контролът на диабета. В едно проучване, реакциите на кръвната захар на въглехидратното брашно от бял хляб се измерват с и без единична доза (400 микрограма) хром. Добавянето на хром води до 23% намаляване на кръвната захар след хранене. По този начин, приемането на хром с богати на въглехидрати храни може да бъде ефективен начин за понижаване на гликемичния индекс на това хранене.

Хром и диабет

Допълнителни независими изследвания показват, че дневната хранителна добавка с 1000 микрограма хром като хромов пиколинат може да намали нивата на кръвната захар при хора с диабет тип 2. Малко проучване на добавката хромов пиколинат е проведено, за да се определят ефективните дози за по-добро лечение на диабет тип 2. Изследването, представено в Париж, открива ежедневна добавка от 1000 микрограма хромов пиколинат, което значително намалява нивата на кръвната захар при лекуваните с инсулин хора с лошо контролиран диабет тип 2.

Няколко последни думи

Това е страхотно, ако вярвате, че хромовият пиколинат е полезен за контролиране нивата на кръвната захар и диабета. Но ако все още мислите дали да вземете хромов пиколинат или не, ето някои предложения:

  • Купувайте добавка само от надеждна фирма, която има висококачествени продукти.
  • Посетете редовно Вашия лекар, за да проверявате кръвната Ви захар.
  • Ако не забележите подобрение след месец, добавката може да не е подходяща за Вас.
  • Ако забележите някакви нежелани реакции, спрете добавката и уведомете Вашия лекар.

Чувствайте се свободни да кликнете върху банера по-долу, ако все още се нуждаете от повече информация за хромовия пиколинат и кръвната захар.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>