Връзката на хранителната алергия с екзема

Има ясна връзка между хранителната алергия и екземата. Някои хора с екзема също могат да имат хранителна алергия, той също може да играе роля в симптомите на екземата. Както екземата, така и хранителните алергии са често срещани, като ezcema засяга около 20% от децата и до 5% от възрастните в развитите страни. За много деца симптомите се развиват през първата година от живота и много от тези деца ще надхвърлят симптомите си. За около 10% от хората, обаче, симптомите на екземата не се появяват до юношеството или в зряла възраст. Връзката на хранителната алергия с екземата не е изненадващо нещо. И двете са част от това, което е измислено като “атопичен марш”, в който често се срещат състояния на екзема и хранителни алергии. Всички тези състояния имат генетичен компонент и често се изпълняват и в семействата.

Асоциацията на хранителната алергия с екзема

Налице е по-голяма асоциация на хранителна алергия с екзема, въпреки че някои хора с екзема нямат хранителна алергия. Като цяло, тези с по-тежка екзема са изложени на по-голям риск от развитие на хранителна алергия. Не винаги можем да свържем хранителната алергия с екзема, но това, което ядете, може да предизвика повишаване на симптомите на екземата. Това е особено вярно, ако ядете храна, която сте алергични или по друг начин чувствителни към нея. Общите хранителни алергии включват:

 • Млечни продукти.
 • Яйца.
 • Соев.
 • ядки.

Храните, съдържащи консерванти и изкуствени съставки, също могат да влошат симптомите. Това включва храни с високо съдържание на транс-мазнини, като маргарин, преработени храни и бързо хранене. Храни с високо съдържание на захар също могат да предизвикат възпаления на екзема. Захарът предизвиква повишаване на нивата на инсулина, което може да доведе до възпаление. Елементите, които обикновено имат високо съдържание на захар, включват:

 • Торти.
 • Някои кафе напитки.
 • Някои газирани напитки.
 • Някои шейкове.
 • Продукти за бързо хранене, като бургери.

Храни, които трябва да ядете

За хората с екзема, яденето на определени храни може да предизвика тялото да освободи съединения на имунната система, които причиняват възпаление, което от своя страна допринася за възпламеняване на екзема. Диета с екзема е подобна на противовъзпалителна диета. Примерите за противовъзпалителни храни включват:

 • Риба, естествен източник на омега-3 мастни киселини, които могат да се борят с възпалението в тялото. Примери за риба с високо съдържание на омега-3 включват сьомга, риба тон албакор, скумрия, сардини и херинга.
 • Храни с високо съдържание на пробиотици, които са бактерии, които насърчават доброто здраве на червата. Примерите включват кисело мляко с живи и активни култури, мисо супа и темпе. Други ферментирали храни и напитки, като кефир, комбуча и кисело зеле, също съдържат пробиотици.
 • храни, богати на флавоноиди, борещи се с възпаления. Примерите за това включват цветни плодове и зеленчуци, като ябълки, броколи, череши, спанак и зеле.

Консумирането на повече от тези храни и намаляването на евентуалните хранителни добавки може да помогне за намаляване на възпаленията на екземата.

заключение

Докато хранителната алергия не винаги е свързана с екзема, някои хора могат да открият, че техните симптоми се облекчават, когато правят хранителни промени. Осъществяването на тези промени и проследяването на резултатите могат да помогнат на човек да определи дали промяната в диетата може да им помогне да управляват по-добре състоянието си. Ако хранителните промени не могат да помогнат много, няма нужда да се притеснявате, защото Revitol Eczema Cream е на разположение като решение за всеки, който страда от екзема. Revitol Eczema Cream може да е доста нов за пазара, но вече предизвиква раздвижване. Всъщност FDA са му дали одобрение. Той е 100% естествен и безопасен за употреба за всички възрасти от бебета до възрастни хора и цялото тяло. Този крем е керамичен обогатен и накратко действа като намалява сухота, сърбеж и дразнене. Също така възстановява естествената способност за възстановяване на кожите. Тайната съставка на Revitol Eczema Cream е Colloidal Oatmeal. Това подобрява овлажняващите предимства на крема и действа като бариера за защита на кожата. Кликнете върху банера по-долу, ако все още искате да получите повече информация за екземата и нейното лечение.

Revitol Eczema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>