Връзката между псориазис и стрес

Псориазисът и стресът изглеждат заедно. Стресът може да предизвика псориазис, а псориазисът може да ви накара да подчертаете. Стресът е често срещано явление при псориазис. Псориазисът е често срещано състояние на кожата, характеризиращо се с ускорен жизнен цикъл на кожните клетки, който предизвиква образуването на петна от дебел, червен обрив с бели люспи по тялото. Много хора, които имат псориазис, се озовават в цикъл на предизвикания от стрес псориазис, последван от допълнителен стрес, поради възпаления на псориазиса. Цикълът продължава и двете условия се влошават. Има начини за намаляване на псориазиса и стреса. И двете включват домашни средства и лекарства без рецепта. Прочетете, за да научите повече.

Сложната връзка между псориазиса и стреса

Хората с псориазис искат да направят всичко възможно, за да запазят състоянието си под контрол. Приемането на лекарства може да ви помогне да намалите изблиците и да избегнете известни предизвикателства – включително психологически стрес. Това е така, защото псориазисът и стресът са неразривно свързани. Въпреки че псориазисът е генетично заболяване, фактори на околната среда – като стресиращо събитие в живота – често го предизвикват. Също така, самото псориазис е стресиращо, което също допринася за възпламенявания. Ето защо е от решаващо значение управлението на стреса да бъде ключов компонент на плана за лечение на псориазис.

Псориазис и стрес: защо стресът предизвиква псориазис?

Стресът е често срещано явление при псориазис. В същото време, псориазисът може да предизвика стрес. Псориазисът е свързан независимо от свързаните със стреса нарушения, като посттравматично стресово разстройство. Особено жената изглежда особено уязвима от стрес, дължащ се на псориазис. Възпалението е начинът на организма да се справи със стреса. Вашата имунна система реагира на нараняване и инфекция, като изпраща химикали, които причиняват възпаление и помагат да се излекува раната. При хора с псориазис имунната система реагира прекомерно – изпраща твърде много от тези химикали. Изследователите подозират, че имунната система реагира по същия начин на психичния стрес. Това прави управлението на стреса особено важно житейско умение за хора с псориазис.

Симптоми на стрес-индуциран псориазис

Псориазисът обикновено се намира на скалпа, лактите, коленете и долната част на гърба. Пластирите могат да бъдат малки или да покриват големи части от тялото. Ако забележите някой от следните симптоми по време на период на стрес, помолете Вашия лекар да ви прецени за псориазис:

 • Напукване на кожата.
 • Изключително суха кожа.
 • Сърбяща кожа.
 • Червени лезии, особено между гънките на кожата.
 • Тежки люспи, подобни на пърхот по скалпа.
 • Кожата се люще.
 • Дебели, ръбести нокти и нокти на краката.

Как за лечение на псориазис и стрес

Псориазисът и стресът често вървят заедно. Стресът може да ви накара да имате псориазис, а псориазисът може да доведе до стрес. Затова е важно да научите техники за почивка. Опитайте с един от тези прекъсвания на стреса:

 • Дълбоко дишане.
 • медитация.
 • Тай чи.
 • Йога.

Те наистина могат да намалят стреса. Ако вече имате псориазис, трябва да използвате Revitol Dermasis Psoriasis Cream – специална формулировка, предназначена за лечение на псориазис. Revitol Dermasis Psoriasis Cream е предназначен за справяне с най-проблематичните и дразнещи симптоми на псориазис, включително сърбеж, лющене и усещане за парене. Той използва доказани съединения, които се борят за успокояване на псориазиса и овлажняване на кожата. Активните съставки на Revitol Dermasis Psoriasis Cream също насърчават естественото оздравяване на кожата. Формулата включва одобрена от FDA активна съставка за контролиране на симптомите на псориазис. Кремът е с гладка, немазна формула, която се абсорбира бързо от кожата. Когато успешно лекувате псориазис с Revitol Dermasis Psoriasis Cream, тогава стресът няма да се развие. Щракнете върху банера по-долу, ако искате да получите допълнителна информация за лечението на псориазис и стрес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>