Връзката между ниската сперма и броя на забременяване

Ниското количество на сперматозоидите и забременяването не винаги са свързани. Ако имате нисък брой на сперматозоидите, той не предотвратява непременно появата на бременност. Ниският брой на сперматозоидите наистина е много често срещана причина за безплодие при двойки. Въпреки това, ние видяхме, че двойките забременяват естествено с брой на сперматозоидите от 2 до 5 милиона на милилитър и изследванията показват, че дори в случаите, когато броят на сперматозоидите е по-малък от 2 милиона на милилитър, все още има шанс за естествено зачеване. Всъщност има много неща, които можете да направите, за да увеличите броя на сперматозоидите и да подобрите шансовете си да забременеете.

Нисък брой сперматозоиди

Ниският брой сперматозоиди означава, че течността (спермата), която еякулирате по време на оргазъм, съдържа по-малко сперма, отколкото е нормално. Нисък брой на сперматозоидите също се нарича олигоспермия. Вашият брой на сперматозоидите се счита за по-нисък от нормалния, ако имате по-малко от 15 милиона сперматозоиди на милилитър семенна течност. Намаляването на броя на сперматозоидите намалява шансовете един от вашите сперматозоиди да оплоди яйцето на партньора ви, което води до бременност. Въпреки това, много мъже, които имат нисък брой на сперматозоидите, все още могат да баща дете. Както казахме по-рано, ниското количество сперматозоиди и забременяване не винаги са свързани.

Нисък брой на сперматозоидите и забременяване

За мъжете, плодовитостта е игра на числа. Колкото повече здрави сперматозоиди изпратите, толкова по-добри са шансовете един от тях да намери яйцето. Въпреки това е много трудно да се прецизират точно броя на сперматозоидите с шансовете за бременност. Човек, който има нисък брой сперматозоиди със здрави сперматозоиди, може да има по-добър шанс за зачеване в сравнение с мъж, който има по-висок брой сперматозоиди, но сперматозоидите са нездравословни. Няколко широкомащабни проучвания анализираха връзката между качеството на спермата и колко време отнема една двойка да забременее. Ето основните акценти:

  • Повече или по-добре.

Като цяло, мъжете с по-здрави сперматозоиди зачеват по-бързо. Подобряването на броя, подвижността и морфологията, изглежда, подобряват честотата на зачеване.

  • Не се нуждаете от супер сперма.

Броят на сперматозоидите е широк, от 0 до 300 милиона клетки на милилитър. Докато повече е по-добре, не е нужно да сте в топ 5%, за да станете баща. Шансовете за ниво на зачеване на сперматозоидите са 50 милиона на милилитър и повече. Среден човек със среден брой сперматозоиди е също толкова добър, колкото и пич със супер сперма.

  • Колко ниско може да отидете?

Много мъже с нисък брой на сперматозоидите могат естествено да заченат дете, то ще отнеме повече време. Изследванията показват, че сперматозоидите са под 15-20 милиона сперматозоида на милилитър, което е свързано със значително по-ниски шансове за зачеване. За мъже с брой на сперматозоидите под 10 милиона на милилитър шансовете за естествено зачеване стават рискови и често се препоръчва да се използва някакъв вид асистирана репродукция.

Как да увеличим броя на сперматозоидите и да забременееме

Подобряването на броя на сперматозоидите и насърчаването на цялостното здраве на мъжката плодовитост е нещо, което всички мъже могат да постигнат чрез прости промени в диетата и начина на живот. Нека да разгледаме някои от нещата, които можете да направите, за да увеличите броя на спермата и да забременеете:

  • Ако се опитвате да забременеете, трябва да се въздържате от незаконна употреба на наркотици, да се откажете от пушенето и да намалите или да прекратите употребата на алкохол.
  • Обмислете изрязването на нездравословни преработени храни и преминете към диета с високо съдържание на протеини, богата на зеленчуци и пълнозърнести храни, но с ниско съдържание на мазнини.
  • Редовните упражнения са голяма част от здравословния начин на живот и ще намалят хормоните на стреса, които могат да увредят спермата. Формирането е добра идея за раждаемостта като цяло и за жените, и за мъжете. Също така помислете за намаляване на стреса като йога, тай чи или медитация.
  • Предполага се, че броят на сперматозоидите е най-висок през сутрешните часове. Това би означавало да има полово размножаване през сутринта до следобедните часове.
  • Топлината може да компрометира здравето на спермата. Избягвайте горещи вани и дори здраво бельо! Превключете на шорти с жокей и осигурете хладен климат за плувците.
  • Помислете за добавки като Semenax. Когато става въпрос за здравето на спермата, минерали като цинк, аминокиселини като L-аргинин и антиоксиданти като витамин Е са много важни за здравето на спермата. Клиничните проучвания показват, че Semenax повишава подвижността и броя на спермата.

Така че, ако имате нисък брой на сперматозоидите и се опитвате да забременеете, важно е да запомните, че факторите на начина на живот са важни, а също така е важно да се помисли за добавки за мъжки подобрения като Semenax. И ако искате да получите допълнителна информация за броя на сперматозоидите и шансовете за забременяване, кликнете върху банера по-долу.

Semenax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>