Връзката между ниацин и депресия

Ниацинът и депресията са свързани помежду си. Ако изпитвате депресия, има вероятност да имате недостиг на ниацин. Нямате достатъчно последствия, защото всеки ден може да доведе до много умствени последици. Най-честият страничен ефект на дефицит на ниацин е депресия.

Какво е Ниацин?

Ниацинът е витамин В3, един от водоразтворимите витамини от В-комплекс. Един от уникалните свойства на ниацин е способността му да ви помогне естествено да се отпуснете и да спите по-бързо през нощта. И е установено, че ниацинът спомага за намаляване на вредните нива на холестерол в кръвта. Ниацинът е най-добрият холестерол за липопротеините с висока плътност и намалява съотношението между общия холестерол и холестерола с висока плътност. Друга характеристика на ниацин е способността му значително да намали тревожността и депресията. Връзката между ниацин и депресия е нашата тема тук.

Ниацин и депресия: защо са свързани?

Две от най-честите химикали на мозъка, свързани с депресията, са допамин и серотонин. Тези химикали, наречени невротрансмитери, регулират настроението. Дефицитът на серотонин може да доведе до депресия. Ето защо антидепресантите, известни като селективни инхибитори на обратното поемане на серотонина, са толкова ефективни при лечението на депресия. Серотонинът е аминокиселина, наречена триптофан. Ниацинът е част от процеса на метаболизиране на образуването на серотонин от триптофан. Следователно можете да повлияете директно на настроението, като повлияете върху производството на серотонин.

Ниацин и депресия: може ли ниацинът да лекува депресия?

Да, консумирането на ниацинови храни и / или приемането на ниацинови добавки всеки ден може да лекува депресия. Това, което отделя ниацин от други витамини, е, че естествено помага на хората бързо да спят през нощта. Това е огромно значение, защото безсънието е водеща причина за депресия. А депресията е водещата причина за безсъние. Просто заспиването може да направи огромна разлика. Ниацинът също понижава холестерола. Ниацинът повишава холестерола и намалява съотношението добър / лош холестерол. Това е много важно, защото има естествена връзка между холестерола и депресията. Ниацинът обаче помага за разрешаване на депресията по някакъв начин.

Каква форма на ниацин трябва да вземете?

Има две основни форми на ниацин, които можете да консумирате: ниацин и ниацинамид. Препоръчва се от повечето власти да приемате Ниацин, формата на зачервяване. Така че каква е разликата?

  • Ниацин – е промивна форма на ниацин. След като вземете това, ще получите усещане за парене на кожата, което прилича на слънчево изгаряне. Някои не харесват това. Това е формата, която повечето медицински специалисти препоръчват.
  • Ниацинамид – този няма да ви накара да промиете. Повечето от това е, че той е ефективен при лечение на депресия.

Каква е най-добрата добавка за ниацин?

Хората приемат добавки по различни причини и различни традиционни форми – течност, прах или форма. Каквато и да е причината за приемане на добавките и споменатите форми, тя трябва да мине през целия стомашно-чревен тракт, преди да се абсорбира в кръвния поток. Няма друг начин да доставите активни съставки на кръвта към кръвните клетки, но чрез храносмилателната система. Niacin Max е най-доброто лекарство, което се приема, защото доставя чист, праволинейно кръв в рамките на секунди от приема. Това е така, защото добавката напълно заобикаля храносмилателната система. Niacin Max е под формата на тънка лента, която бързо се топи, когато се постави под езика. По този начин съдържанието му се предава през тъканта на лигавицата, което позволява бързото й абсорбиране в кръвния поток. Тя започва да работи почти веднага. Тъй като не минава през храносмилателния тракт, стомашно разстройство. Това може да е проблем с хапчета и прахове, ако още не сте погълнали нещо преди поглъщането. Активната съставка на Niacin Max е витамин В3, който се нарича никотинова киселина или ниацинамид. Niacin Max съдържа по-малко ниацин от другите добавки, но е 45 пъти по-ефективен от 100 mg хапче. Ако имате проблеми с ниацин и депресия, Niacin Max е това, от което наистина се нуждаете! За повече информация посетете официалния уебсайт.

Niacin Max

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>