Връзката между колагена и анти стареенето

Много е лесно да се намери връзка между колагена и анти стареенето, защото седемдесет процента от кожата ни е направена от колаген. Вътре в кожата, колагенът е основният компонент на дермата: слой, който придава на кожата еластичност и гъвкавост. Започвайки на 21-годишна възраст производството на нов колаген в тялото ни започва да намалява и съществуващият колаген започва да се разгражда. По времето, когато сме на около 60 години, имаме половин повече колаген, отколкото на двадесет и една години. В допълнение, скоростта на синтез на колаген – способността на тялото ни да създава нов колаген – е спаднала със 75%. Излагането на ултравиолетови лъчи през целия ни живот продължава това изчерпване, което може да доведе до бръчки, сухота и увиснала кожа. Колагенът и стареенето не могат да се разделят. Ако искате винаги да изглеждате млади, тялото ви трябва да има високи нива на колаген. Без адекватни нива на колаген, тогава ще остарите по-бързо.

Помага на тялото ви да поддържа и изгражда колаген

Организмът произвежда колаген по естествен начин и той е в изобилие, когато е млад, но за съжаление производството започва да намалява на около 25 години и продължава. Той намалява още повече при жените след менопаузата. Колагенът също намалява с други фактори като пушене, захар и ултравиолетови лъчи. Това намаление води до бръчки и увиснала кожа. Няма начин да се предотврати намаляването на колаген в организма. Но не се паникьосвайте, не сте обречени! Въпреки че няма начин напълно да спрете стареенето, има начини да го забавите. Можете да помогнете на тялото си да поддържа и изгражда колаген, като консумира адекватни количества протеин, така че тялото ви да има аминокиселините, които са му необходими за производството на колаген. Също така е много важно да се консумира диета, богата на антиоксиданти (витамини Е, С и бета-каротин). Витамините и минералите от група В като магнезий и цинк също играят важна роля. Храни като боровинки, тъмни листни зеленина, манго, авокадо, яйца, са някои от големите бустер колагени.

Колаген и добавка против стареене

Ако не винаги можете да ядете храни, произвеждащи колаген, препоръчителната помощ е добавката против стареене, съдържаща колаген. Изследванията показват, че оралната добавка на колаген може да помогне за стягане и хидратиране на кожата, както и да помогне за намаляване на появата на дълбоки бръчки. Освен това, добавката с колаген може да помогне за предпазване от увредено от ултравиолетово увреждане на кожата. Ето списъка с някои потенциални ползи от добавката за колаген:

  • Насърчава тялото да образува нов колаген.
  • Поддържа цялостното здраве на кожата.
  • Борба с последиците от стареенето.
  • Намалява появата на бръчки.
  • Увеличава хидратацията и гладкостта на кожата.
  • Поддържа еластичността на кожата.
  • Ускорява зарастването на рани.

Как действа добавката с колаген?

Тялото ви е изпълнено с клетки, които имат специфични задачи, за да поддържат двигателите си работещи. Фибробластите имат важна работа: те произвеждат колаген. За да се случи магията, фибробластите се нуждаят от достъп до аминокиселини – а именно глицин, пролин и хидроксипролин. Колаген добавката снабдява вашите фибробласти с аминокиселини, за да могат те да продължат да правят това, което правят най-добре. Хидролизираният колаген, известен още като “колагенови пептиди”, е най-ефективният начин за доставяне на тези аминокиселини.Процесът на хидролиза разгражда колагена до гладък, лек прах. Крайният продукт има ниско молекулно тегло, така че вашата система има по-лесно усвояване, абсорбиране и разпределяне на аминокиселините по цялото ви тяло. Това прави аминокиселините по-бионалични – фантастичен начин да се каже „действително може да се използва от тялото ви“.

Колаген и анти стареене: заключението

Стареенето, еластичността на кожата ви, този блясък, който се излъчва от лицето ви, дебелината на косата ви и здравината на ноктите, зависят от колагена. Ако искате да изглеждате по-млади, по-здрави или повече светещи, получаването на повече храни, произвеждащи колаген в диетата ви е от съществено значение. А приемът на колаген добавка ще бъде чудесно допълнение. Дори ако вече консумирате здравословни храни, произвеждащи колаген, приемът на колаген добавка все още е добра идея. Проучванията показват, че редовно приемането на добавка с колаген може да подкрепи цялостното здраве на кожата и да се бори с последиците от стареенето. Той може да намали появата на бръчки, да увеличи хидратацията и гладкостта на кожата и да поддържа еластичността на кожата. За да научите повече за колагена и анти стареенето, както и да намерите най-добрата добавка за колаген, щракнете върху банера по-долу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>