Връзката между екземата и стреса

Ако винаги сте подозирали, че екземата и стресът имат връзка, подгответе се да се почувствате малко утвърдени. Може би сте осъзнали, че вашата екзема се разпалва най-много, когато вашите служебни отговорности излизат извън контрол. Може би се чувства като нова пъпка, която се появява всеки ден, когато вашият личен живот е в развалини. Чувството за стрес може да повлияе върху кожата ви и обратно. Тук ще обсъдим връзката между екземата и стреса, плюс това, което можете да направите.

Екзема и стрес

Връзката между екземата и стреса е многостранна. Нещастната истина е, че стресът може да разстрои кожата ви по много начини. Когато изпитваме стрес, тялото предизвиква „отговор на полет или борба”, известен също като „реакция на стреса”. Част от този отговор е увеличаването на кортизола – “хормона на стреса” – циркулиращ в тялото. Кортизолът е регулатор на имунната система и в крайна сметка причинява дисбаланс в различните видове имунни отговори на организма, което води до увеличаване на клетъчните сигнални молекули, които стимулират възпалението. Дисбалансът на имунната система причинява алергични реакции. Тялото също преживява различни физиологични промени, които засягат кожата. Например, производството на мастни клетки се увеличава – тези бели кръвни клетки освобождават хистамин, съединение, което причинява сърбеж. Стресът също води до разширяване на кръвоносните съдове, което води до по-нататъшно освобождаване на хистамин. Освен това, сетивните нерви освобождават молекули, които могат да нарушат нормалните функции на най-външния слой на кожата. Тези и други отговори работят съвместно по време на стресови събития и предизвикват симптоми на екзема.

Съвети за справяне с екзема и стрес

Хората с екзема могат да установят, че техните избухвания започват или се засилват с увеличаване на нивата на стрес. Кожата ви може да се чувства по-сърбяща и е по-вероятно да се почешете, когато се чувствате под натиск. Ето някои съвети за справяне с екземата и стреса.

  • Спете достатъчно: добра нощна почивка може да намали стреса. Но ние знаем, че не винаги е лесно да спите, когато кожата ви е сърбеж. Можете да опитате да вземете антихистамин преди лягане. Този вид лекарство може да облекчи сърбежа и може да ви направи сънливи.
  • Научете се да се отпуснете: От дълбоко дишане до йога и направлявани образи, има много начини да се успокоите. Това, което работи за вас, може да е различно от това, което помага на другите хора да се отпуснат. Така че проучете възможностите си.
  • Вземете някаква тренировка: това е един от най-добрите стрес-бастуни наоколо. Независимо дали обичате ходене, плуване или игра на тенис, упражненията могат да ви накарат да се почувствате по-добре като цяло. Но ако потта е стимул за вашата екзема, вземете хладен или хладен душ скоро след тренировка, за да го измиете.
  • Говорете за това: Ако вашият стрес идва от по-дълбоки проблеми с вашия брак, семейство или работа, може да искате да се срещнете с консултант или терапевт. Понякога само да говорите за проблемите си с някой може да помогне.
  • Направете нещо, което ви харесва: независимо дали се занимавате със спортове, четете книга или отивате в църква, правите нещо, което ви харесва, за да се отърсите от стреса и да се почувствате добре.

Използвайте екзема крем

Ако не можете да контролирате екземата и стреса, използвайте най-добрия екземен крем. И ние препоръчваме Revitol Eczema Cream, защото той може да се използва за всеки от вашето семейство. Revitol Eczema Cream съдържа безопасни естествени съставки, така че да може да се използва върху вас, вашите деца, дори и на вашето бебе. Този крем е разработен от водещи дерматолози за облекчаване на болката и сърбежа, свързани с екземата и осигуряване на ефективна защита за вашата кожа! Може да възстанови видимо по-здрава кожа само за 3 дни! Съставките на Revitol Eczema Cream включват:

  • Колоидна овесена каша: Това решение за екзема от всички звезди покрива кожата и овлажнява, омекотява, предпазва и успокоява едновременно.
  • Екстракт от лайка: Всички знаем какво може да направи чай от лайка, за да ни успокои емоционално. Но се използва като локално решение, което може да намали и подуване, възпаление, зачервяване и раздразнение!
  • Сок от алое вера: лечебните свойства на Алое Вера работят бързо за облекчаване на сърбежа и лющенето.

Този забележителен, бързо работещ екзема е наличен онлайн. Можете да я закупите директно от официалния уебсайт.

Revitol Eczema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>