Витамин за болки в ставите, които лекарите одобряват

Витаминът за болки в ставите намалява възпалението, възстановява съединителните тъкани и поддържа циркулацията. Сълзата и износването на ставите може да доведе до болка във времето. Това състояние може да засегне индивидите на всяка възраст. Връзката между костите улеснява мобилността. Следователно увреждането на ставите може да наруши движението на частите на тялото. Може да пренебрегнете малка болка в ставите, но това може да е знак за бъдещ здравословен проблем. Ето защо приемането на витамин за болки в ставите е много важно.

Причините за болки в ставите

Болката в ставите може да бъде резултат от няколко причини. Те включват нараняване, неправилно хранене и постурално изравняване, системно възпаление и генетични предшественици. Носенето на товар върху ставите за дълго време също може да ги засегне. Стегнатото облекло и други фактори, които причиняват проблеми с кръвообращението, могат да допринесат за болки в ставите. За щастие има витамин за болки в ставите, който може да помогне за облекчаване на болката при връзката между костите.

Витамин за болки в ставите: топ 5 витамини

Ето топ 5 витамини за облекчаване на болки в ставите:

  1. Витамин В3 (ниацин): Изследванията предполагат, че витамин В3 (ниацин) може да облекчи симптомите на остеоартрит и да намали нуждата от нестероидни противовъзпалителни средства, като потиска възпалението.
  2. Витамин В15: Витамин В15 е ефективно лекарство, тъй като съдържа D-глюконодиметил аминооцетна киселина. Този витамин подпомага създаването на конкретни аминокиселини, като метионин – отличен източник на антиоксиданти.
  3. Витамин С: Витамин С е антиоксидант. Той предпазва клетките от увреждане на свободните радикали; изгражда и поддържа колаген и съединителна тъкан; подобрява усвояването на желязо и фолати; и помага раните да заздравеят. Получаването на нужното количество витамин С е от ключово значение както за предотвратяване на болката в ставите, така и за поддържане на здрави стави.
  4. Витамин D: Проучванията показват, че хората с ниски нива на витамин D са склонни да страдат от болки в ставите по-често. Витамин D също подпомага усвояването на калция в организма. Приемайки този витамин, човек може да помогне за укрепване на костите и ставите.
  5. Витамин Е: Витамин Е може да помогне за предотвратяване на болки и възпаления в ставите при пациенти, страдащи от артрит. Намалява възпалението, повишава антиоксидантната защита, предотвратява прогресирането на артрит, регулира имунните реакции и облекчава болката.

Друг витамин за болки в ставите

Болката в ставите често е признак на възпаление. Въпреки че все още има разбиране относно ролята на витамин за болки в ставите, хората не трябва да пренебрегват влиянието на специфични хранителни вещества. Други хранителни вещества, които могат да помогнат за облекчаване на болката в ставите, включват:

  • Глюкозамин.
  • хондроитин.
  • Калций.
  • Витамин К.

В неотдавнашен преглед изследователите предположиха, че спазването на средиземноморска диета може да помогне за осигуряване на витамините, необходими за управление на болката в ставите и подобряване на физическото здраве. Освен това приемането на здравна добавка за ставите може да подобри здравето на ставите и да намали рисковете от болки в ставите. Страдащите от болки в ставите трябва винаги да обсъждат нови добавки с лекар, за да се уверят, че са необходими и няма да повлияят отрицателно с други приети лекарства. За щастие, когато изборът на здравословна диета и начин на живот са сдвоени с висококачествена добавка за здраве на ставите като ProJoint Plus, хората с болка в ставите могат да продължат да се наслаждават на дейностите, които обичат. Искате ли да знаете повече за ProJoint Plus? Моля, кликнете по-долу.

Projoint Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>