Вашето ръководство за суроватъчен протеин и кето диета

В тази статия ще научим за суроватъчните протеини и кето диетата. На кето, суроватката е вид протеин, който ще ви даде най-добри резултати по най-здравословния начин. Протеинът е един от трите макронутриенти – мазнини и въглехидрати, които са другите две. Блоковете на протеините се наричат ​​аминокиселини. Ако не получавате достатъчно аминокиселини от диетата си, особено от най-важните, вашите мускули няма да могат да растат и да се възстановяват, а вашите клетки няма да могат да създават правилни ензими. Има някои видове протеини, но само пет вида, които могат да се използват за поддържане на кето диетата. Те са суроватъчен протеин, говежди протеин, белтък от яйчен белтък, протеин от веган и протеин от колаген. Въпреки това, суроватъчен протеин обикновено се счита за най-добрият вариант за кето диета. Така че нека се съсредоточим върху суроватъчните протеини и кето диетата.

Какво е суроватъчен протеин

Суроватката е вторият протеин на млякото, а другият е казеин. Добавките, изработени от суроватка, се получават или чрез отделяне на двата протеина, или чрез изолиране от суроватка, страничен продукт от производството на сирене. Суроватката е висококачествен протеин, защото съдържа всичките 9 незаменими аминокиселини. Проучванията показват, че има и противовъзпалителни и антиоксидантни ползи. Проучванията показват също, че те не причиняват възпаление, дори когато се дават на хора, склонни към нискокачествено възпаление. Праховете от суроватъчен протеин са най-широко продаваните протеинови добавки. Тяхната популярност се дължи на лесното им усвояване и ползите, подкрепени от науката. Суроватъчният протеин подобрява мускулния синтез повече от други видове протеини.

Кетогенна диета

Кетогенната диета (наричана също кето диета) е диета, която се състои от храни с ниско съдържание на въглехидрати, с ниско до умерено протеин, с високо съдържание на мазнини. Тази диета намалява почти всички въглехидрати и ги замества с мазнини. Когато ядете храни с високо съдържание на въглехидрати, тялото ви произвежда глюкоза, която обикновено е на първо място тялото за енергия. Когато глюкозата се използва като основен източник на енергия, мазнините, които консумирате, се съхраняват предимно. С кето диетата, липсата на въглехидрати принуждава тялото да стане метаболитно състояние, наречено кетоза, което кара тялото да изгаря мазнините за енергия, вместо глюкоза от въглехидрати.

Преглед на суроватъчните протеини и кето диетата

Най-добрите протеинови прахове за кето са тези, които са с ниско съдържание на въглехидрати и най-малко за причиняване на стомашно разстройство. Диета на кето не може да понесе разстроен стомах, причинен от протеинов шейк. Целта на кето диетата е да се намалят здравните проблеми, които допълнително увеличават нуждата от невъзпалителен протеинов прах. С всички, които се вземат под внимание, суроватката идва като най-добрия вид протеин, за да изберете за кето диета. Суроватъчните протеини и кето диетата могат да вървят заедно много хармонично. Суроватъчният протеин има много висока оценка на биологичната стойност, което означава, че този източник на протеин съдържа есенциалните аминокиселини в правилната пропорция, необходима на хората. Въпреки това, суроватъчен протеин не идва заедно с вътреклетъчни минерали като калий, магнезий и фосфор. В този смисъл това не е пълноценна храна като яйца, риба, птиче месо или месо. Следователно, суроватъчният протеин може да има важно място в добре формулирана кетогенна диета, стига тази диета да съдържа адекватни зеленчуци.

Най-добрият суроватъчен протеин за кето диета

На кето диета, суроватъчен протеин може да ви помогне да отслабнете поради си насищане ефекти. Той също така поддържа цялостното здраве, което е важно, когато сте на кето диета. Комбинацията от суроватъчен протеин и кето диета, добавена с упражнения, може дори да ви помогне да изградите мускули. Протеинови прахове, изработени от суроватка, съдържат само следи от въглехидрати, обикновено 5 грама на всеки 100 грама прах. При избора на суроватъчни добавки за кето, уверете се, че те не съдържат никакви добавени въглехидрати или хранителни подсладители като глюкоза или фруктоза. Вместо това, отидете за необичаен, чист сорт. Кликнете върху банера по-долу, за да намерите най-добрия продукт от суроватъчен протеин за кето диета.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>