Безопасно ли е да се консумира екстракт от паприка при бременност?

Може да се чудите дали консумацията на екстракт от паприка при бременност е безопасна или има някакви странични ефекти, които трябва да знаете. Намерете отговорите тук. Най-общо казано, няма медицинска причина да пропуснете екстракта от папициум по време на бременност. Не е вярно, че екстрактът от паприка ще предизвика контракции или ще задейства преждевременно раждане. Можете спокойно да консумирате добавката на паприка през цялата бременност. Въпреки това, има едно предупреждение. Екстрактът от капсикум понякога може да предизвика киселини.

Какво е капсикум?

Capsicum принадлежи към вида (capsicum annuum), който също е известен като чушка. Тя е роднина на домати, хлебни и люти чушки. Има хрупкав, по-малко пикантен и остър вкус. Capsicum произхожда от Южна и Централна Америка, а Христофор Колумб го връща в Европа, когато се връща от Америка. Записите показват, че capsicum се използва в готвенето от 6000 г. пр. Хр. Екстрактът от Capsicum има много ползи за здравето. Жените могат дори да вземат екстракт от капсик по време на бременност. Въпреки това, те трябва да се консултират с лекаря си, за да определят правилната доза.

Консумирането на екстракт от capsicum при бременност: наистина ли е добро?

В действителност екстрактът от паприка е добър източник на витамин А, витамин В1, витамин В2, витамин В3, витамин В6, витамин В9, витамин С, витамин Е, витамин К и манган калий. Също така е добър източник на фибри. Така че няма причина жените да не приемат екстракт от паприка, докато са бременни. Диетолозите дори класифицират capsicum за бременни супер храни заедно с броколи, магданоз, домати, червено месо, бобови растения и риба. Като цяло ползите за здравето на екстракта от паприка включват лечение на анемия, подобряване на зрението, поддържане на растежа на косата, подобряване на имунитета, поддържане на здравето на кожата, намаляване на възпалението и подуването, поддържане на здравето на сърцето, борба с рака, понижаване на кръвната захар и лечение на респираторни заболявания.

Заключение: защо е добре да приемате екстракт от капсик по време на бременност?

Capsicum е отличен източник на витамин А, витамин В6, витамин С, витамин Е и други витамини. Също така е добър източник на диетични фибри и фолиева киселина. Бременните жени трябва да приемат фолиева киселина, а екстрактът от паприка може да го осигури. Знаем, че паприката е естествено считана за пикантна храна, която понякога може да предизвика киселини. Това е особено вярно по време на бременност, когато киселини и други стомашно-чревни проблеми могат да направят храненето обезпокоително. Въпреки това, екстракт от пресен пипер, който идва като добавка, обикновено е по-безопасен за стомаха. Висококачествената добавка от капсикум, като Capsiplex, дори има външно покритие, което се противопоставя на киселинността в стомаха. В резултат на това екстрактът от паприка минава през стомаха, където може да причини разстройство и вместо това се освобождава директно в червата, където има нулева вероятност от някакво разстройство. Добавката Capsicum е идеална за тези, които не обичат да ядат естествената чушка. Екстрактът от капсикум се съдържа в хапчето или капсулата и по този начин няма да усетите вкуса му. Така че изберете естествена добавка за препариране с много ползи, които можете спокойно да консумирате по време на бременността си, без страх от странични ефекти. Кликнете върху банера по-долу, за да получите допълнителна информация за добавката capsicum.

Capsiplex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>