Безопасно ли е да използвате крем против бръчки по време на бременност?

Бременността идва с много предизвикателства, свързани със здравето. Някои жени питат за безопасността на използването на крем против бръчки по време на бременност. Бременността е вълнуващо време за жените, но тя идва с много предизвикателства, свързани със здравето, както за бебето, така и за бъдещата майка. Загрижеността включва всичко – от какво да се яде и какво да не се яде, какви лекарства можете да вземете или не, и какво да правите или да не правите за многото промени, през които преминава тялото ви. Бременните жени също се чудят кои кремове против бръчки са подходящи за употреба и кои не са – там можем да помогнем! Тъй като някои съставки се абсорбират в тялото, когато се прилагат върху кожата, използването на крем против бръчки по време на бременност трябва да включва сериозно внимание. Трябва да знаете какво е безопасно за употреба по време на бременност и какво да избягвате.

Кремове против бръчки, които трябва да се избягват по време на бременност

Основните съставки, които трябва да се избягват, когато сте бременна: ретиноиди и салицилова киселина. Докато работата им може да се чуди върху кожата ви, прекомерните количества могат да попречат на развитието на плода и да доведат до вродени дефекти.

  • Ретиноидите.

Ретиноидите често се срещат в кремовете против бръчки. Те са вид витамин А, който ускорява клетъчното делене и предотвратява разграждането на колагена, като и двете са ефективни за намаляване на бръчките и подобряване на тонуса на кожата. Пероралните ретиноиди, взети по време на бременност, могат да бъдат вредни за Вашето неродено дете и могат да причинят вродени дефекти. Докато локални ретиноиди в овлажнители не са показали, че причиняват проблеми, Вашият лекар може да препоръча използването на допълнително внимание с тези продукти по време на бременността.

  • Салицилова киселина.

Салициловата киселина е слаба киселина в семейството на аспирин, която се използва за лечение на различни състояния на кожата, включително акне. Той прониква в лицевите масла, за да проникне дълбоко в порите и да почисти мъртвите клетки и да намали възпалението. Отново, високи дози салицилова киселина в орална форма са показали, че причиняват усложнения при бременност и вродени дефекти. Малки дози при локално лечение могат да се считат за безопасни, но по-силният продукт, подобен на този при пилинг на лицето, и използваното количество може да бъде проблематично. Други важни съставки за по-добро избягване по време на бременност са върбовата кора и тазаратене. Не използвайте крем против бръчки по време на бременност, ако продуктът съдържа една от посочените по-горе съставки.

Кремове за бременни против кремове против бръчки

Не се отчайвайте, ако изброените по-горе съставки образуват гръбнака на вашия анти-стареен режим. Има много алтернативни съставки, които да изпробват – и те също са много ефективни. По време на бременността можете да разчитате на актуални антиоксиданти сутрин. Те спомагат за предпазване от ултравиолетови лъчи, свободни радикали и щети от токсини в околната среда. Антиоксиданти и киселини (като фитоцерамиди и хиалуронова киселина) са чудесна възможност за бременни жени. Фитоцерамидите, например, са способни да намалят бръчките и фините линии. Хидратират и уплътняват кожата ви, така че естествено да имате по-гладка, по-стегната кожа. Или опитайте с хиалуронова киселина, за да предпазите и възстановите тъканите на кожата. Той също така действа като съставки, свързващи влагата, които ви помагат да поддържате добре овлажнена кожа през целия ден.

Препоръчителният крем против бръчки по време на бременност

Досега Revitol Phytoceramides е единственият продукт за грижа за кожата, който препоръчваме на бременни жени. Revitol Phytoceramides идват като дневна сметана и хранителна добавка. И двете са безопасни за употреба редовно по време на бременност. Тези продукти са направени с помощта на растителни съставки, които работят перфектно заедно, за да ви помогнат да постигнете изключителни резултати. Те спомагат за борба с проблемите на кожата за здрава и безупречна кожа. Съставките на Revitol Phytoceramides включват следното:

  • Phytoceramides.
  • Хиалуронова киселина.
  • желатин.
  • Пшеничен протеин.
  • глицерин.
  • Вода.

Тези съставки са безопасни за бременни жени. Така че, ако искате да използвате крем против бръчки по време на бременност, помислете само за Revitol Phytoceramides. Кликнете върху банера по-долу за повече информация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>